Pobočky pizzerie Da Pietro patří mezi nejlepší pizzerie v Česku. A to nejen díky unikátní peci na dřevo.
Podle Emmanuela Ridiho dělají v plzeňské Da Pietro nejlepší pizzu v Česku. Pražané se tak mohou radovat, že se dočkali pobočky v hlavním městě.
Především zde najdete ručně vyrobenou pec na pizzu, která pochází z města nedaleko Neapole. Právě pec je podle slov Petra Soukala, jednoho z majitelů podniku Da Pietro, pro kvalitní pizzerii naprosto fundamentální.
„Máme velkou pec na dřevo, podle které jsme hledali prostor. Dokonce jsme byli navštívit Roberta Fazzoneho, který pece vyrábí, a vybrali jsme si ji proto, že jde momentálně o to nejkvalitnější, co je v Itálii k dostání. I ty nejlepší pizzerie z celého světa sahají po této peci. Vyrábí se totiž cihličku po cihličce, s použitím provázku, díky němuž se dá na milimetry přesně změřit, jak jsou cihly poskládané a natočené,“ vysvětluje Soukal.
Alfou a omegou je moderní neapolská pizza v mnoha podáních.
„Vždycky jsme chtěli dělat neapolský street food, což jsou zejména různé fritované předkrmy, jako rýžové arancini, frittatina z těstovin nebo bramborové krokety. V prostoru budeme mít kromě pece velkou otevřenou kuchyni a pak ještě jednu menší, kde budeme dělat předkrmy,“ přibližuje Soukal. A průběžně se mezi předkrmy a na pizzách objeví i uzeniny vlastní výroby. Petr Soukal totiž s několika členy týmu vyrazil na kurz do Kalábrie, kde se učili dělat salámy. Plánují je tak vyrábět na italský způsob v Česku, z českého masa.
Po: zavřeno
Út - Čt: 11:00 - 22:00
Pá - So: 11:00 - 23:00
Ne: zavřeno
Praha, 12000
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Teploty klesají, obliba zimních sportů stoupá. Kam v Praze na brusle? V našem článku najdete přehled nejzajímavějších míst v metropoli, kde se bruslí pod otevřeným nebem. Článek pravidelně aktualizujeme.