Podnik zařízený v elegantním stylu se profiluje pestrou nabídkou vína a menu s převahou ryb a mořských plodů.
Restauraci vede Daniele Zingoni se zkušenostmi z michelinských podniků.
Filozofie Il Molo Prague stojí na tradiční toskánské kuchyni, kterou šéfkuchař Daniele Zingoni nabízí v moderním pojetí. V menu převažují pokrmy z ryb a mořských plodů, jež díky vhodnému výběru dodavatele přicházejí na stůl ve stejný den, kdy byly uloveny v moři. Zárukou čerstvosti jsou také domácí těstoviny a domácí chléb, který si restaurace peče ve vlastní pekárně. Restaurace nabízí kolem 80 značek vín z celého světa, z nichž několik vysoce kvalitních bude k dispozici i „na skleničku“.
Kuchyně Daniela Zingoniho využívá především čerstvých sezónních produktů upravovaných s respektem k jejich charakteru a původní chuti, jako jsou například krevety Gambero rosso ze Sicílie, mušle, humry, ústřice, kraby královské, chobotnice, lungusty, ale i burrata a mozzarella. Hlavní metodou přípravy je sous-vide, jež díky vaření zeleniny, masa či ryb ve vakuovém sáčku ve vodní lázni při řízených teplotách zachovává nutriční vlastnosti potravin. „Vycházím z toho, co jsem zažil jako malý. Domácí bylo tehdy vše: olivový olej, chléb i těstoviny. Stejnou zkušenost bych chtěl dopřát i našim hostům,“ říká šéfkuchař, mezi jehož „signature dishes“, kterými si chce získat největší přízeň, patří rizoto z černé sépie s chiffonade z kalamár a těstoviny pacchero s humrem a rajčaty Datterini.
Praha, 11800
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Teploty klesají, obliba zimních sportů stoupá. Kam v Praze na brusle? V našem článku najdete přehled nejzajímavějších míst v metropoli, kde se bruslí pod otevřeným nebem. Článek pravidelně aktualizujeme.