Pelmeně. Těsto plněné mletým masem, bramborovým pyré, tvarohem, houbami či sýrem.
V Číně připravovali dim-sumy už od dob, kdy Evropu křižovaly kočovné kmeny. Tradice japonských knedlíčků gyoza vychází z dávných staletí a v bohaté gruzínské kuchyni si právem vysloužily své výsadní postavení chinkali.
Uzbecké manty, polské pirohy, italské ravioly, ukrajinské vareniky – to vše jsou v podstatě pelmeně, které se od sebe liší jen tvarem, velikostí či náplní.
Rádi vám nabídneme 6 druhů pelmeňí a vareniků se zakysanou smetanou a širokým výběrem omáček.
Praha 2, 12000
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.