Orchideje v Botanické? Festival polévek na náplavce? Nebo vejce Benedikt 4× jinak
Je tu sice březen, ale podle Dagmar Honsové si na jaro ještě nějakou dobu počkáme (oficiálně bude první jarní den až 20. března). Tak si o víkendu upleťte svetr a jděte se zahřát poctivou polévkou. Do jiné teplotní zóny vás hodí i návštěva vietnamské džungle v pražském skleníku. A stoprocentně se zapotíte, když přijdete pomoct s opravou a úklidem ptačích budek.
ORCHIDEJE
Po víkendu (ve středu!) se slaví MDŽ, tak udělejte radost všem důležitým ženám svého života a vezměte je třeba
do Botanické zahrady na novou výstavu orchidejí.
Více➠ZDE
Polívkování: Nechte si nabrat pořádnou naběračku a vyžeňte z těla všechny nemoci. Polévky tuzemských i světových
chutí servírují v sobotu na smíchovské náplavce. Více➠ZDE A v neděli vás zahřejí v Karlíně. Více➠ZDE
Český lev: V sobotu se vyhlašují 30. Čeští lvi. Některé adepty můžete zkouknout zdarma či za malý peníz online. Více➠ZDE
Pokud preferujete klasická kina, o víkendu promítají Arvéda (12 nominací) a II Boemo (11 nominací). Více➠ZDE
Zapleťte se: Pozdní příchod jara vás nezaskočí ve vlastnoručně uštrikovaném svetru. Že neumíte plést? Ve Veletržním paláci vás
to naučí a úplně zdarma. Příze i jehlice budou na místě k zapůjčení. Více➠ZDE
TIP PARTNERA CITYBEEKENDu
Kanapky vám nabízí možnost vychutnat si netradiční moderní chlebíčky té nejvyšší kvality, experimentující
s různými texturami a chutěmi, které k sobě dokonale pasují, v kombinaci s nejnovějšími gastro trendy a technikami.
Ideální svačina, firemní snídaně, občerstvení pro klienty...
Více➠ZDE
Plody moře: Co jaro, rovnou léto na vás dýchne z přímořského menu v restauraci hotelu Hilton. Zarezervujte si včas
místa, ať nepřijdete o nášup čerstvých ryb a mořských plodů. Pít se bude prosecco. Více➠ZDE
Farmářské trhy: Na Kulaťáku si letos poprvé farmáři otevřou své stánky. Tak si zajděte pro první výpěstky
ze skleníků, maso, uzeniny, sýry, čerstvá vejce, pečivo nebo rukodělné výrobky. Více➠ZDE
Budkování: Pomozte ptáčkům s jarním úklidem a zapojte se do akce čištění ptačích budek v Řepském a Motolském
háji. Děti si zahrají hry a popovídají s ornitologem. A sbalte si misku a lžíci, ať nepřijdete o oběd. Více➠ZDE
NOVÁ KAVÁRNA
Víkendovou procházku centrem Prahy stočte do kavárny Monkey Coffee House, která vyniká příjemným prostorem i výbornou
kávou. Otevřela teprve v půlce ledna, tak je skočte ochutnat.
Více➠ZDE
KTERÝ BENEDIKT?
V restauraci Deer si od března připravili výživné brunch menu. Vyhlášené vejce Benedikt tu ochutnáte rovnou ve
čtyřech variantách. A v nabídce jsou také míchaná vejce s lanýži a smetanou a vynikající francouzské snídaně.
Více➠ZDE
TLAPY ZBLÍZKA
Dokázali byste poznat zvířata podle chodidel? Zvířecí tlapy v úžasných detailech zachytil fotograf Martin Veselý,
čerstvý držitel druhého místa ceny Czech Press Photo 2022 v kategorii Člověk a životní prostředí. Fotky jsou k
vidění na výstavě už jen do konce března.
Více➠ZDE
CityBee zve na... Talíř
Není to žádná absurdní výzva, ale vážně myšlená pozvánka do restaurace jménem Talíř. Otevřela teprve před několika týdny přímo na
Václavském náměstí v přízemí designového hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague.
Talíř je zároveň registrovaný na CityBee, takže pozvánky na jejich akce najdete i u nás. Můžete k nim zajít třeba
na vydatnou snídani formou all you can eat. Nebo nově zavedli speciální degustační polední menu formou ochutnávek na malých talířcích. Více➠ZDE
Kam o víkendu s dětmi: Knihohraní, asambláž, deskovky i čertovská pohádka
Nově otevřeno: Vyhlášené Šodó, první psí solná jeskyně, nové kanapky i Café Karel
FOTO: 5 nových podniků, které vás praští do očí originálními interiéry
Tři nové podniky, kam vyrazit (nejen) na rande
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.