Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Steak bez kompromisů? Zajděte do vinohradské restaurace Wood & Steak

advertorial | 23. 11. 2022

Když máte kvalitní hovězí, nepotřebujete už nic jiného. Tedy až na dřevo do grilu, aby se stařené maso z býčků a jalovic proměnilo v nádherně voňavý a šťavnatý steak. Prosté a jednoduché. A právě takový je koncept nového podniku WOOD&STEAK v Belgické ulici v Praze.

Text, foto: WOOD&STEAK

woodandsteak_-_084.jpeg

 

Wood & Steak

Restaurace uprostřed pražských Vinohrad, ze které do širokého okolí voní dřevěné uhlí...

Příjemná restaurace otevřená letos na jaře v klidné ulici nedaleko Náměstí Míru je zaměřená na prezentaci špičkového masa ve všech možných podobách.

Už mezi předkrmy najdete několik parádních kousků. Za ochutnání rozhodně stojí křehké carpaccio, podávané s kandovaným citronem, i dokonalý tatarák připravený z vyzrálého masa, které je dochucené ve francouzském stylu kapary, šalotkou a okurkami cornichons. Sběratele netradičních kulinárních zážitků naopak zaujmou pečené morkové kosti s cibulovým džemem. 

Woodandsteak-005.jpg

Také v kategorii hlavních jídel je rozhodně z čeho vybírat. Velkou popularitu si rychle získala pomalu pečená hovězí žebra marinovaná v omáčce z chilli a melasy, milovníci řízků mohou ochutnat telecí řízek připravený v panko strouhance zjemnělé sýrem Gran Moravia, zatímco na labužníky zde čekají chuťově delikátní jehněčí kotletky obalené v bylinkové strouhance.

tatarak.jpeg

Steaky na grilu

Největším trumfem restaurace jsou samozřejmě steaky z vyzrálého hovězího masa z jalovic a mladých býčků, které se staří zhruba dva měsíce, a tím získává výraznou a plnou chuť. V nabídce je křehký a šťavnatý filet mignon, chuťově výrazný rib eye či kilový tomahawk s kostí.

Všechny steaky jsou připravené na španělském grilu Mibrasa, v němž díky ohni z dřevěného uhlí dostane maso krásnou kouřovou vůni i chuť. Z příloh můžeme doporučit poněkud nezvyklé bramborové lokše i klasiku v podobě malých brambůrků grenaille pečených s rozmarýnem. Z půl tuctu omáček ochutnejte výraznou demi glace se zeleným pepřem či chuťově rafinovanou omáčku z lišek.

Pokud vám po této masové hostině zůstalo ještě nějaké místo na dezert, můžete vyzkoušet lokše na sladko, tedy se sorbetem a kokosovým cukrem, případně londýnský cheesecake ve skle, či si dát jako sladkou tečku na závěr kopeček zmrzliny se strouhanou belgickou čokoládou.

rolovane_carpaccio.jpeg

woodandsteak_-_090.jpeg

Woodandsteak-002.jpg

tomahawk.jpeg

 

Wood & Steak

Restaurace uprostřed pražských Vinohrad, ze které do širokého okolí voní dřevěné uhlí...

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!