Již popáté mají obdivovatelé kinematografie a zároveň gastronomie možnost navštívit některý ze speciálních filmově-kulinářských večerů.
Letos festival propojí se špičkami českého kuchařského umění marocko-francouzský film o lásce k vaření Tazzeka, španělský dokumentární snímek Albert Adriá, génius v kuchyni o osobitém katalánském kuchařském mistrovi nebo kultovní francouzsko-italskou Velkou žranici s Marcellem Mastroiannim.
Od 22. do 24. března po projekcích uvaří speciální filmové menu uznávaný šéfkuchař a lektor oblíbených gastro kurzů Lukáš Čížek z restaurací Fusion či Farma nebo šéfkuchař Filip Sajler známý z televizního pořadu Kluci v akci a dnes provozovatel Perfect Canteen & Catering. Vyvrcholením kulinářských večerů bude společné menu obou kuchařů k příznačnému snímku Velká žranice, ke kterému přizvali Martina Staňka kreativního šéfkuchaře z Perfect Canteen & Perfect Catering.
Komentované vaření bude uvádět již tradičně moderátorka Jolana Voldánová.
Filmy se promítají v multikině CineStar Praha – Anděl. Následné večeře se podávají v restauraci Delight hotelu Vienna House Andel’s Prague, který se nachází hned vedle multikina.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.