Pecky nebo peckoviny, to máte fuk, obojího je teď spousta a než se s námi letní hojnost rozloučí, musíme to oslavit!
Třešně už jsou dávno pryč, ale zbývá hromada švestek, rynglí, broskví a taky ořechy, se kterými si tohle ovoce dokonale rozumí.
Jedli jste jako malí (trochu jedovaté) meruňková jádra? Chutnají jako mandle. Z mandlí se dá udělat báječný máslovo-mandlový krém, v němž je radost meruňky topit, nicméně zůstat jen u nich by byla škoda. Tomu krému se říká frangipane, ale já u mandlového krému nezůstanu. Budou různé ořechy, bude mák, sirup a všechno to podložené křupavým těstem. A nebudou jen koláčky!
Kdo nerad křehký křupavý korpus, dá si horké ovoce s ořechovým krémem na rozpečené máslové briošce AKA bostock. S bílou kávou (pardon cappuccinem) od milých trampských baristů dokonalá parafráze na žemlovku.
Jak tušíte, dobří holubi se bracejí a na mateřské člověk roupama neví, co dělat. Takže se ve čtvrtek 31. 9. uvidíme v STC, kde uspořádám malý sladký ořechovo-peckovní pop-up, co vy na to?
Přijďte a dejte vědět, počet koláčků i briošek bude omezený podle nálady mojí babyšéfové Ž.A.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Teploty klesají, obliba zimních sportů stoupá. Kam v Praze na brusle? V našem článku najdete přehled nejzajímavějších míst v metropoli, kde se bruslí pod otevřeným nebem. Článek pravidelně aktualizujeme.