Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
února

Čarodějův učeň

Rudolfinum

zpět na výpis akcí
Tip

Koncert symfonického orchestru a živý přednes špičkových herců. 

Datum:01. 02. 25
Cena:od 555 Kč
Čas:15:15 - 21:00
Kategorie: kultura|kina, hudba
Rok s 1 000 Kč denně na vše, co vás baví

Do Dvořákovy síně pražského Rudolfina se 1. února 2025 vrátí úspěšná, jedinečná událost propojující filmovou projekci, koncert symfonického orchestru a živý přednes špičkových herců. 

Originální živý doprovod kultovního Čarodějova učně režiséra Karla Zemana nabídne Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod taktovkou Jana Kučery a významní čeští herci David Švehlík a Karel Dobrý, kteří propůjčí do živého provedení filmu své nezaměnitelné hlasy postavám Krabata a jeho Mistra. Podmanivou atmosféru dotvoří dětský pěvecký sbor a reálně provedené veškeré zvukové efekty přímo v Rudolfinu.

Ponořte se do nezapomenutelného souboje, příběhu chlapce, který se na prahu dospělosti přiblížil temným silám a je jimi fascinován, dokud nepozná, že jej mohou zahubit.

Převyprávění lužickosrbské legendy o Krabatovi z přelomu 17. a 18. století ze slezské Horní Lužice svým nenapodobitelným způsobem předkládá mistr českého filmu Karel Zeman na motivy knihy liberečáka Otfrieda Preusslera. 

Čarodějův učeň je o silách srdce, jež nelze změnit a jež ovládají naše city a jednání a mohou být zdrojem nenávisti i lásky, zloby, závisti či radosti. Je možné je využívat k dobrému či zlému (neboli k bílé i černé magii, jak se kdysi říkávalo). V tomto věčném souboji vede k osvobození z osidel zla jen cesta pevné vůle a víry v lásku.

Představení se uskuteční ve dvou projekcích. První od 15:15 hodin, druhá od 19:19 hodin. 

Symfonický orchestr Českého rozhlasu
Dirigent: Jan Kučera

Krabat: David Švehlík
Mistr: Karel Dobrý
Kantorka: Vanda Vinecká
Tři králové: Dětský sbor Škatulata

Ruchy: Bozez

Partitura: Zdeňka Košnarová

Režie: Karel Zeman
Hudba: František Belfín

Rudolfinum
Tel: +420 227 059 244
Alšovo nábřeží 12
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: