Jak chutnají vdolky z brambor, a navíc naslano? Odpověď zjistíte tento týden v podniku Brambory na Pankráci.
Někdo má rád vdolky, jiný zase… Každý si jistě doplní, ale zpátky ke vdolkům. Většina z nás si je představí jako smažené kynuté pečivo s marmeládou a hromadou nadýchané šlehačky na povrchu. Jenže vdolky se dají jíst i naslano. Nevěříte?
V restauraci Brambory na Pankráci vás o tom přesvědčí. Zajděte v týdnu 16.-22. září na vdolky plněné trhaným kachním masem nebo vdolky s pečeným jelením krkem načerno a rozšiřte si kulinářské obzory. O sladké vdolky ale také nepřijdete.
Vdolky naslano v rouše podzimním
S vdolkem máme většinou spojenou sladkou chuť, ale ani slaná varianta není výjimečná, to když se vdolky namáčely do slaných omáček a jedly k pečenému masu. A přesně takovéto lahůdky vám budou servírovat v restauraci Brambory na Pankráci od 16. do 22. září.
V tomto týdnu si šéfkuchař Lukáš Soukup připravil opravdové exkluzivní lahůdky. Vybírat můžete ze 4 jídel, z nichž na vás dýchne nadcházející vůně podzimu. Ze slaných variant to budou slaný smažený vdolek plněný trhaným kachním masem, topinambury a koňakovou omáčkou, karamelizovanými jablky a strouhanými bílými kachními játry, smažený vdolek s pečeným jelením krkem načerno, ragú z lesních hub, jedlých kaštanů a kořenové zeleniny a smažený vdolek s kuřecí frikassée s liškami na kyselo a konfitovanými brambory. Chybět nebude ale ani sladká varianta v podobě sladkého smaženého vdolku máčeného v rumu, s karamelizovanými švestkami a vanilkovou zmrzlinou. Pro výrobu vdolků bude použita odrůda brambor Longinus.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Teploty klesají, obliba zimních sportů stoupá. Kam v Praze na brusle? V našem článku najdete přehled nejzajímavějších míst v metropoli, kde se bruslí pod otevřeným nebem. Článek pravidelně aktualizujeme.