Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
02
října

Designblok 2024

Designblok

zpět na výpis akcí
Tip

Festival nabídne novinky českého i zahraničního designu od stovek vystavujících, velkou retrospektivní výstavu Bódy Horáka a mnoho dalšího.

Začátek:02. 10. 24
Konec:06. 10. 24
Cena:od 540 Kč
Čas:10:00 - 22:00
Kategorie: kultura|design, vizuální umění poznání| veletrhy, ostatní, zážitky|
1 000 Kč denně na vše, co vás baví

I letos zavede Designblok návštěvníky na mimořádná místa po Praze. Festival se vrací na Pražský hrad, který se těšil v rámci loňského ročníku mimořádné odezvě, a již tradičně nabídne výstavní prostory také Uměleckoprůmyslové museum v Praze, které se promění ve výstavní dům MLÁDÍ. Návštěvníci se také poprvé v rámci Designbloku podívají do hlavní historické budovy Muzea města Prahy, která nedávno prošla citlivou rekonstrukcí.

Festival nabídne novinky českého i zahraničního designu od stovek vystavujících, velkou retrospektivní solo výstavu Bódy Horáka, a také kurátorovanou výstavu High Craft v Jízdárně Pražského hradu, která poskytne nový pohled na tradiční řemesla a inovace, a návštěvníkům přiblíží vysoké estetické standardy i odpovědný přístup k výrobě. Dále nabídne přehlídku mladých talentů v rámci výstavy Designblok Diploma Selection, která přiblíží práci studentů středoevropských škol a univerzit, a soutěž a výstavu Designblok Talent Cards, která dává prostor vyniknout výjimečným studentům designu. 

Nebude chybět bohatý doprovodný program v podobě vzdělávacích přednášek, diskuzí, módních přehlídek, soutěží a oborových setkání.

Expozice na Designbloku jsou rozděleny na Superstudio a Openstudio.

Superstudio je prostor pro expozice firem, výrobců a obchodů. Představují se zde novinky českých a světových výrobců, kteří prezentují výrobky vzniklé ze spolupráce se špičkovými designéry. Právě spolupráce s designéry je základním kritériem při výběru vystavovatelů. Představují se zde všechny oblasti designu, především však nábytek, svítidla a bytové doplňky.

Openstudio je prostor pro expozice designérů, designérských studií a škol. Laboratoř současného designu, kde se prezentují produktoví designéři, módní návrháři, designéři šperku, ilustrátoři. Primárně se jedná o výstavy prototypů a malosériové výroby bez účasti komerčního výrobce.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: