Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
října

Zažít Americkou jinak

MINT market

zpět na výpis akcí
 

Zažijte Americkou jinak 2024 se kvůli počasí přesouvá.

Datum:05. 10. 24
Cena:Zdarma
Čas:10:30 - 21:30
Kategorie: kultura|divadla, koncerty, hudba, zábava| zábava - ostatní, gastro| festivaly poznání| workshopy,

Hudební a umělecký program poběží na čtyřech scénách od 10:30 do 21:30. Centrem slavnosti bude stage La Calle Mexicana, na které se představí třeba první originální mexická kapela mariachi v Praze Mariachi Azteca De Praga, skupiny Grupo Latinsky nebo Cumbia Coopeerativa a několik DJs. Součástí programu bude také taneční workshop, ukázka antigravity jógy a průvod bubeníků. Už tradičně dojde spolu s mexickou a latinskoamerickou komunitou k oficiální oslavě slavnostního vyhlášení nezávislosti Mexika El Grito, v rámci kterého nebude chybět ani Piñata vyrobená speciálně pro tuto příležitost.  U kašny na rohu Americké a Záhřebské vznikne u stejnojmenného podniku, který akci podporuje už několik let, Burza #4 stage. Na ní se během celého dne prostřídá několik DJs. Na Apelace 21 scéně na adrese Záhřebská 21 se bude mísit jazz s housovými sety a zpomalit budou moct návštěvníci na rohu Americké a Uruguayské na Soundset stage.  

Svůj prostor budou mít na slavnostech také místní podniky a spolky. Představí se tu třeba sociální a kulturní centrum Letohradská 10, které provozují latinskoameričtí a čeští umělci fungující pod názvem Kolektivole z.s. Jako každý rok se zapojí knihovna v Záhřebské ulici, která si pro děti připravila spoustu soutěží a zábavných her. Jen pár kroků od své scény rozbalí svůj stánek nezávislé Divadlo D21, které nedávno oslavilo 21. narozeniny a na Americké ho můžete potkat už poněkolikáté. V ulicích bude k vidění také socha od mexických umělců, kterou vytvořili při příležitosti oslav Dne nezávislosti Mexika a další umělecké instalace. 

Hlavní organizátor slavností Omri Goz dodává: „Za více než 10 let, kdy Zažít Americkou jinak pořádáme, se z ní stala akce, která každoročně přiláká velké množství návštěvníků. Jsme rádi, že se nám ale pořád daří naplňovat původní myšlenku, a to propojování sousedských komunit. Každoročně zapojujeme místní podniky, bary, restaurace, spolky i jednotlivce. V jeden den se tu tak setkají lidé pocházející z různých kultur a společně si užívají místo, ve kterém žijí a pracují. A právě díky tomu má Zažít Americkou jinak tak jedinečnou atmosféru.“ 

Během celého dne budete moci ochutnávat delikatesy mexické, latinské i světové kuchyně. Dejte si trendy street food nebo navštivte místní podniky. Součástí bude také MINT Market, kde pořídíte designové kousky od lokálních návrhářů i originální výrobky z Latinské Ameriky. U stánku Art&Deco by TSD bude navíc probíhat workshop Malování na sklenice akrylovými fixy. 

Užijte si další ročník pouliční slavnosti se svými přáteli, rodinou a sousedy a poznejte město z jiné perspektivy. Vstup na akci je jako každý rok zdarma. Prostor slavností bude pro automobilový provoz i parkování během dne uzavřen. Akce se koná pod záštitou starosty MČ Praha 2 Jana Korsesky a radního Bc. Tomáše Halvy.

Zažít Americkou jinak 2024

10:30 – 21:30 

Americká a Záhřebská ulice, Praha 2

Vstup zdarma

MINT market
Tel: 728 230 430
Americká
Praha, 12000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: