Léto, teplo, osvěžující, voňavé... je to tu Jahodové menu! Přijďte k nám ochutnat léto na talíři.
Jahody byly považovány za královské ovoce či ovoce lásky už od starověkého Říma. Pro širokou konzumaci se začaly používat až v pozdním středověku, kdy je převážně pěstovali mniši.
Současné zahradní jahody, které dnes s oblibou konzumujeme, vznikly křížením několika druhů jahod díky zahradníkovi Ludvíka XV. Na našem území se začaly v širší míře pěstovat až v 19. století, zejména v oblasti dnešního Středočeského kraje.
Přijďte ochutnat léto na talíři!
MENU
Předkrm
Uzená kachní prsíčka s listovým salátkem, 330 Kč
jahodami a jahodovou esencí
Polévka
Jahodová polévka s limetkovým gelato 130 Kč
Hlavní chod
Hanger steak s růžičkami květáku a marinovanými 420 Kč
jahodami v ginu a řeřichovou espumou
Dezert
Red Velvet dortík s jahodovým tartarem 180 Kč
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Teploty klesají, obliba zimních sportů stoupá. Kam v Praze na brusle? V našem článku najdete přehled nejzajímavějších míst v metropoli, kde se bruslí pod otevřeným nebem. Článek pravidelně aktualizujeme.