Poprvé se přehlídka těch nejlepších exemplářů bonsají představí na pozadí podzimně vybarvené Japonské zahrady.
Poprvé se přehlídka těch nejlepších exemplářů představí na pozadí podzimně vybarvené Japonské zahrady. Uvidíte práci vystavovatelů z Německa, Polska, Slovenska, Maďarska a regionů České republiky. Novinkou letošního ročníku je také možnost zakoupení vybraných exponátů po skončení výstavy.
Doprovodný program
Sobota 3. 10.
11.00-12.00 Jakub Zeman – samuraj
12.30-13.30 Urasenke Praha – čajový obřad
14.00-14.30 Divadlo Kjógen – japonské divadlo
15.00-15.30 Daniela Renčová - tušová malba naživo sumi-e
16.00-16.30 restaurace Miyabi – japonský piknik onigiri
17.00-17.30 Miroslav Horský – přednáška o pěstování bonsají
19.00-20.00 bonsaje za soumraku (rezervace na pruvodci@botanicka.cz)
Neděle 4. 10.
11.00-12.00 Jakub Zeman – samuraj
12.00-14.30 Václav Novák – demonstrace tvarování stromů
15.00-16.00 Wadaiko yosa-yosa – japonské bubnování
16.30-17.00 Vlastislav Matoušek – hra na japonskou bambusovou flétnu
Po celý víkend:
Komentované prohlídky vždy ve 14.00 a 16.00
Skládání origami
Kaligrafie a workshop se štětci (pouze neděle)
Ukázky Tchaj-ťi
Doprovodný prodej rostlin, misek, odborné literatury a dalších doplňků bude probíhat po celou dobu konání výstavy (od 1. do 11. října). Prodávat bude známý bonsajista Petr Herynek, společnost Solitera Plant a Bonsaimuseum Isabelia. Výstavu doprovodí také poradenství a prodej masožravých rostlin ve stánku Markéty Aubrechtové.
O víkendech si návštěvníci ve stánku známé japonské restaurace Miyabi budou moci zakoupit originální japonské občerstvení.
Prodej rostlin i v letošním roce zajišťuje známý bonsajista Petr Herynek, který je od roku 1980 členem Bonsai klubu Praha, kde je současně předsedou. Prodejní stánek bude otevřený od 1. do 4. října od 11 do 17 hodin. Výstavu doprovodí také poradenství a prodej masožravých rostlin ve stánku Markéty Aubrechtové, prodej exkluzivních vzrostlých stromů, keřů a makrobonsají firmy Solitera plant a prodej speciálního anorganického bonsajového substrátu vyvinutého v úzké spolupráci s trojskou botanickou zahradou, Václavem Novákem a firmou Forestina.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.