Muzea zabývající se historií gastronomie jsou novinkou a doposud jich po světě není mnoho. I naše země zatím čekala na přehlednou sbírku informací o historii kuchařského umění a pohostinství u nás. Neomezujeme se na prezentaci sbírek artefaktů tradičním muzejním způsobem, ale vytváříme prostor, ve kterém poutavým způsobem představujeme široké veřejnosti historii vztahu člověka k přípravě pokrmů a jejich konzumaci od doby domestikace ohně až po současnost.
Posláním Muzea gastronomie je přístupnou prožitkovou formou vzdělávat veřejnost v oblasti zdravé a chutné výživy, ve schopnosti ocenit kvalitu pokrmů a nápojů, a povýšit tak akt stravování na kulturní zážitek.
Praha 1, 110 00
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.