Ryba, kuře, krab - Menu Febiofest Michelin Nouvelle Cuisine
Film: Ryba, kuře, krab
Režie: José Luis López Linares
Stopáž: 86 minut
Film je uváděn v originálním znění s českými i anglickými titulky
Menu: Jiří Král
Amuse bouche: Praline Saint Jacques s lososem Label Rouge
Královská variace… Galantina z francouzského kuřete, Crème Brûlée z kuřecích jatýrek a gratinovaný kuřecí Salpicon.
Středomořský halibut připravený sous-vide, královský krab v knedlíčku Dim Sum, California Maki Roll s pikantním krabem v Sriracha tempuře, topinamburové pyré, peruánské brambory, glazírovaná zelenina a krabí Bisque.
Čokoládovo-pistáciová Valhrona Ganache v piškotu Baissé, pražené kakaové boby s mořskou solí, mučenková esence a malinový wasabi sorbet.
První „gurmánský thriller”, jak dokumentární snímek označují sami tvůrci, sleduje ambiciózního šéfkuchaře Jesúse, držitele michelinské hvězdy, v klání Bocuse d'Or, mezinárodní kuchařské olympiádě, ve které 24 národních týmů celý rok připravuje, vaří a prezentuje to nejzajímavější a nejchutnější jídlo za povzbuzování fanoušků. Jesúsova cesta k úspěchu vede až k norským fjordům za výlovem ryb, jejichž spokojenost ovlivňuje chuť, přes drama strategického plánování menu a precizního provedení každého detailu až k výtvarně úchvatným kompozicím finálních pokrmů, které je přibližují uměleckému dílu.
Tentokrát budou organizátoři v rámci Culinary Cinema promítat v kině Cinestar Praha – Anděl a večeře budou následně servírovat v prostředí speciální restaurace v přilehlém pražském hotelu andel’s. Začátek projekce v 18:30 hodin, sál číslo 1.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.