Ve středu 9. dubna se v restauraci Vinograf sejdou tři špičkoví šéfkuchaři, aby hostům naservírovali unikátní degustační menu Šest rukou.
Večer šesti rukou
Sedm chodů a tři šéfkuchaři. Poznáte, kdo připravil jaký pokrm?
Ve středu 9. dubna se v restauraci Vinograf sejdou tři špičkoví šéfkuchaři, aby hostům naservírovali unikátní degustační menu Šest rukou. Kreativní šéfkuchař Vinografu Radek David a domácí šéfkuchař Andrej Mišutka pozvali ke spolupráci Marka Fichtnera, šéfkuchaře restaurace Červený jelen a Trezor Špork.
Křupavý košíček s lososem a citronovým pyré s yuzu kaviárem doplňuje křupavá kachní kroketa s kečupem z řepy. Hovězí svíčková se představuje ve formě plátků tataki s anticuchos omáčkou z volského srdce. Bisque s křupavou krevetou zdobí mandlový krém, chřestové duo se skrývá v bramborové taštičce obklopené hedvábnou smržovou omáčkou. Jemné maso candáta vynikne pošírováním a díky máslové omáčce s dashi. Telecí líčka na Marsale harmonicky vyváží krémové topinamburové risotto s fermentovaným citronem. Čokoládový dezert sedmichodové menu slastně zakončí.
Tipněte si, kdo vytvořil který pokrm, a pokud se trefíte ve všech sedmi chodech, získáte jako odměnu láhev Champagne. Menu doplňuje vybrané vinné párování tak, aby se každé sousto proměnilo v zážitek a oslovilo všechny chuťové pohárky. Vína pečlivě vybírá someliér Tomáš Melich, který v restauraci Vinograf vytvořil pozoruhodnou kolekci více než 400 vín převážně z menších rodinných vinařství z význačných vinařských regionů.
Degustační menu stojí 2 800 Kč, vinné párování 1 990 Kč, dohromady 4 790 Kč.
DEGUSTAČNÍ MENU ŠEST RUKOU
Andrej Mišutka - Radek David - Marek Fichtner
Křupavý košíček, losos, citronové pyré a yuzu kaviár & křupavá kroketa z kachny, kečup z řepy a marinovaná šalotka - Palmyre Brut Nature, Apollonis, Champagne
Tataki z hovězí svíčkové, anticuchos omáčka, smažený česnek - Friulano 2023, Borgo San Daniele, Friuli
Křupavá kreveta, bisque, mandlový krém a jarní cibulka - Chablis 1er Cru Vaillons 2022, Domaine Servin, Bourgogne
Bramborová taštička, parmazán, bílý a zelený chřest, smržová omáčka a konfitovaný žloutek - Grüner Veltliner Kollmitz Smaragd 2022, PAX, Wachau
Pošírovaný candát, dashi beurre blanc, jikry z lososovitého pstruha, rajčata - Riesling 1er Monzinger Niederberg 2021, Schönleber, Nahe
Telecí líčka na Marsale, topinamburové risotto, fermentovaný citron, křupavá tapioka - Brunello di Montalcino 2018, Canalicchio di Sopra, Toskánsko
Gianduja čokoláda, maliny a lískové ořechy
Káva nebo čaj
Cena degustačního menu 2 800 Kč
Vinné párování 1 990 Kč
Cena celého menu 4 790 Kč
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.