Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 
Tip

Unikátní hudební projekt již počtvrté rozsvítí opomenutá zákoutí Tržnice. Čeká vás pět site-specific koncertů na opomíjených místech v areálu.

Začátek:27. 08. 24
Konec:31. 08. 24
Cena:Zdarma
Čas:21:00 - 23:55
Kategorie: kultura|koncerty, hudba zábava| zábava - ostatní,

Konec léta bude v Holešovické tržnici patřit fanouškům nezávislé hudební scény. Od 27. srpna do 31. srpna 2024 zde totiž proběhne site-specific festival #5PROSTOR, který je známý svým inovativním přístupem k propojení hudby a vizuálního umění. Pět večerů v řadě na pěti různých místech Holešovické tržnice budou probíhat koncerty doplněné o světelné efekty. Ty se navíc odehrají na místech, kde by je návštěvník neočekával. Nabídnou tak nové pohledy na tento ikonický prostor. Těšit se můžete na kapely a tvůrce nezávislé hudby jako je Marjari, Mancy Sono, Island Mint, Viah a IKON. Vstup na koncerty bude zdarma.

Během pěti večerů si na své přijdou milovníci mnoha hudebních žánrů. Hned v úvodu se představí se svým křehkým indie zpěvačka Marjary, která se v roce 2023 stala vítězkou soutěže Startér Radia Wave s písničkou Hey Girl z debutového alba vydaného o rok dříve, v roce 2022. Další večer přitvrdíme s kapelou Mancy Sono, která do Holešovické tržnice přiveze kombinaci post rocku, ambientu, dronu a metalu. Svůj osobitý styl představí i pražská kapela Island Mind v čele s frontmanem Matyášem Adámkem, která hraje indie rock v nejrůznějších podobách a v roce 2022 vydala debutovou desku Irreality. Má za sebou také INT turné a vystoupení na největším evropském festivalu nastupujících kapel Eurosonic.

Pateční večer ovládne dívčí trio Viah, za kterým stojí hudebnice Huyen Vi Tran, Rosalie Malinská a Eleni Michailidu. Debutové album s názvem Tears of a Giant produkoval Jiří Burian a vyšlo v červenci 2018 pod labelem Indies MG. O rok později se pod kůži dostaly fanouškům také svým vystoupením v talentové soutěži Czeching organizované Radiem Wave, kterou vyhrály. Poslední prázdninový večer bude patřit sólovému projektu IKON, za kterým se skrývá zpěvák, hudební skladatel, multiinstrumentalista a producent Tomáš Konůpka. IKON je žánrově rozkročený mezi moderními beaty a klasickým soulem a svými skladbami tak završí celotýdenní festival #5PROSTOR.

Večery, kterým nic nechybí

Pokud přijdete na akci dříve, můžete se příjemně naladit u dobrého jídla a pití ve Food Truck Pointu u Haly 22, nebo zakotvit na zahrádce BURZA #4, kde čepují mimo jiné vychlazené pivo Budvar a něco malého k jídlu zde ulovíte až do půlnoci. Takže pro afterparty místo jako dělané. Tak přijďte a buďte svědky této výjimečné události, kde každý koncert a každá scéna nabídne něco jedinečného. Nechte se unést hudbou, světly a atmosférou, která stojí za vyzkoušení.

Program festivalu #5PROSTOR:

27. 8. 2024 Marjari

28. 8. 2024 Mancy Sono

29. 8. 2024 Island Mint

30. 8. 2024 Viah

31. 8. 2024 IKON

Holešovická tržnice
Tel: 220 800 592
Bubenské nábřeží 306/13
Praha 7, 170 04
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: