Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Restaurace Monastiq

Praha 1, Nebovidská 459/1, 11800

zpět na výpis
Restaurace Monastiq

Mandarin Oriental otevřel na jaře 2024 nový koncept své hotelové restaurace s českou kuchyní.

Telefon:233 088 750
Kategorie: gastro|restaurace

Restaurace svým novým konceptem vzdává hold české kuchyni, po staletí formované domácími i zahraničními vlivy, ale i původním architektonickým motivům hotelu, který stojí na místě bývalého dominikánského kláštera ze 14. století. 

Kuchařský tým v čele s šéfkuchařem Michalem Horváthem a jeho zástupcem Alešem Bursíkem hledal inspiraci v historických publikacích i dobových kuchařkách, finální výtvory tak vyprávějí pozoruhodné příběhy pokrmů starých i několik staletí, avšak v moderním hávu a s použitím těch nejlepších surovin.

V menu tak hosté najdou nápadité pokrmy skrývající známé i méně známé chutě a vůně v novém provedení. Mezi favority patří "Český aristokrat" skrývající mistrně zpracovaný telecí řízek věrný původnímu receptu z poloviny 19.století, "Hedvábná stezka" inspirovaná hedvábnictvím v Čechách, "Legenda z jihu", nápadité zpracování jihočeské kulajdy, či Marie B., delikátní provedení "koprovky".  Sladkou tečkou pak může být například tradiční zemlbába servírovaná ve skle.

„Pro nás samotné byla příprava menu radost. Přetvořením české kulinářské historie v moderní chutě jí vzdáváme hold tím nejlepším možným způsobem. Jídlo v Monastiqu nebude pro hosty jen gurmánským zážitkem. Díky němu dostanou možnost nahlédnout do naší kultury i historie a zjistit, co všechno dané pokrmy formovalo. Doufáme, že v nich zanechají ještě větší lásku k české kuchyni," říká Michal Horváth, šéfkuchař restaurace Monastiq.


Snídaně: 7:00 – 11:00
Celodenní stolování: 12:00 – 23:00

Upozorňujeme, že poslední objednávky jsou přijímány ve 22:30.

Nebovidská 459/1
Praha 1, 11800
Navigovat
MHD

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: