Upéct poctivý kváskový chleba není vlastně žádná věda a v Zrnko zrnko to opravdu umí. A nejen chléb.
Dobrý pekař si vystačí se čtyřmi základními surovinami: moukou, vodou, kváskem a solí. My k nim přidáváme ještě trpělivost. Té je třeba, aby se kvásek v těstu zabydlel a vyplnil je bublinkami, které vytvoří nadýchanou a vláčnou střídku. Proto si těsto, které zaděláváme z kombinace žitné, pšeničné a celozrnné mouky, poleží v ošatkách před pečením celou noc. Z vlastní zkušenosti víme, že čím déle chleba kyne, o to rychleji po upečení zmizí.
Praha, 14000
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.