Španělská kuchyně ve své nejryzejší podobě se dostává do centra gastronomického dění a proto je tu El Camino.
Jedinečný španělský způsob stolování TAPAS se prezentuje podáváním menších porcí v kombinaci variací studených i teplých mořských plodů, masových a bezmasých pokrmů.
David Böhm začal svou gastronomickou dráhu v Mariánských Lázních v hotelu Bohemia. Jeho cesta dále vedla do severní Itálie a poté na mnoho let do Anglie. V Anglii se David seznámil se Španěly, kteří ho pozvali, aby s nimi vařil na vesnické fiestě v zapadlém koutě západního Španělska. Španělsko Davidovi jednou pro vždy učarovalo. Následovaly mnohé cesty, seznámení s vinaři a stáže v restauracích a vinařstvích. To vše vyústilo v otevření španělské tapas restaurace Medité v Mariánských Lázních. Cesta nyní pokračuje v Praze. El Camino…
Šéfkuchařem El Camino je Michal Mathé.
Po dokončení studia začal Michal pracovat v hotelech a restauracích se zaměřením na fine dining. Touha po zkušenostech na té nejvyšší úrovni ho zavedla do Londýna, kde působil mimo jiné v restauraci 108 Garage po boku Chrise Denney a dále ve dvouhvězdičkové The Ledbury pod vedením Bretta Grahama. Po sedmi letech v Británii se Michal rozhodl pro návrat do rodných Čech. Touha po objevování rozmanitosti světa gastronomie ho však neopustila, a tak je s radostí součástí týmu Davida Böhma.
Praha, 13000
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.