Středomořská kuchyně plná delikates. Takové jsou trumfy Hliněné bašty.
ATMOSFÉRA HLINĚNÉ BAŠTY
Velký trumfem Hliněné bašty je její neopakovatelná atmosféra. Působivá stavba z nepálené hlíny stojí na břehu romantického rybníčku na okraji Průhonic, prosluněná terasa je doslova přilepená k poklidné vodní hladině. Ať už uvnitř, nebo venku, vždy budete obklopeni pohádkovou kulisou, která umocní vaše gastronomické zážitky. Užijte si pohodové domácí atmosféry, okořeněné francouzským šarmem.
GASTRONOMIE
Vyhlášená a léty ověřená oáza průhonické gastronomie staví na několika pilířích. Vedle důrazu na sezonní produkty a pestré nabídky ryb a mořských plodů se Hliněná bašta proslavila kreativní kuchyní, která nabízí unikátní prolnutí evropských a asijských chutí. Lehce pikantní tóny chilli, zázvoru či citronové trávy dodávají tradiční evropské gastronomii nečekaně rafinovaný nádech, který příjemně překvapí i zkušené gurmány a gurmety. Nechybějí ovšem ani chuťově vybroušené speciality české kuchyně.
ŠÉFKUCHAŘ A JEHO TÝM
Hlavní duší celého podniku je mimořádně zkušený šéfkuchař Hynek Vávra, který se neustále inspiruje světovou gastronomií a pro každou sezonu připravuje nové, chuťově neotřelé pokrmy. Jeho pravou rukou a oporou je jeho žena Andrea, fantastická cukrářka. Ale jak oba lídři shodně tvrdí, nejdůležitější je sehraný a fungující tým, který zajistí absolutní spokojenost všech hostů.