Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Nová fusion restaurace Semmering

Cukrárna Myšák

Menu
náš tip
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat kontakt přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
Cukrárna Myšák

Česká cukrárna v srdci Prahy.

Vodičkova 710/31
11000, Praha 1
Program našich akcí 
 

Vítejte v cukrářské dílně Lukáše Pohla a jeho týmu. Zákusky děláme na dvě sousta, abychom vám dali ochutnat víc druhů. Baristé vám k nim připraví výběrovou kávu a pekaři přibalí čerstvé pečivo.

Příběh Myšáka

První hosty přivítal Fran­tišek Myšák v roce 1911. Ti na jeho pome­ranč­­ové placičky stáli fronty až na ulici. Pak ale přišla změna poli­tic­kého režimu a příběh cukrárny nabral jiný směr.

Fran­tišek Myšák. Povoláním cukrář, srdcem objevitel.

Jedním z jeho zlepšováků byly divadelní bonbony prodávané v lýkových pytlících, aby během představení nerušily šustěním. Jeho syn v roce 1958 na Světové výstavě v Bruselu ohromil košem z marcipánových hub, které byly k nerozeznání od opravdových.

Jak se historie odráží v naší práci?

Šéfcukrář Lukáš Pohl považuje tvůrčí přístup, respekt k lidské práci a kvalitní suroviny za nadčasové principy.

Fasáda a přízemí cukrárny jsou jediné docho­vané části původní budovy.

Při rekon­st­rukci v roce 2007 zbytek domu spadl a byl posta­ven znovu. Proto do prvního patra archi­tek­tka Tereza Froňková a Ol­goj Chor­choj umís­tili novou tapisérii a křišťálové lust­ry. Možná vás překvapí, co všechno objevíte při jejich důklad­ném zkoumání! 

Otevírací doba:

Po – Pá: 08:00 – 19:00

So – Ne: 09:00 – 19:00

ROZVOZ

Rozvoz po Praze zdarma až do konce září. 

Zpět na homepage