Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Koncert Tony An

Bílá kráva

Menu
náš tip
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat kontakt přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.

Francouzská venkovská restaurace, kde ochutnáte steaky z uzrálého masa plemene Charolais, jehněčí z naší farmy nebo pálenky z vlastní palírny.

Rubešova 10
120 00, Praha 2
Program našich akcí 
 

Naším cílem je přenést kousek z klidné atmosféry francouzského venkova do centra Vinohrad. Jsme spíše malou rodinnou restaurací, pro kterou je typický méně formální a přátelský přístup k hostům. Restaurace je vždy o lidech, kteří jí dělají, takovou, jaká je. Bílou Krávu již dlouhá léta vede Víťa Bajčanová se stálým týmem na place i v kuchyni.

BÍLÁ KRÁVA

tu je již od roku 1993

Když jsme restauraci otevřeli patřila k prvním restauracím, kde bylo možné ochutnat kvalitní a uzrálé hovězí maso. Od počátku jsme chtěli prezentovat hovězí maso v té nejvyšší kvalitě. To znamená hovězí se známým původem, uzrálé suchým způsobem v celých čtvrtích a bourané tak, jak to dělají Francouzi. Mezi všemi masnými plemeny jsme si vybrali plemeno Charolais, které v zemi Galského kohouta považují téměř za národní poklad. Název restaurace také odkazuje k jeho charakteristické barvě.

Charolaiští býci jsou chováni venku na loukách spolupracujícími českými chovateli. Krávy se nedojí, veškeré mléko konzumují telata, která jsou s nimi společně na pastvě.

SPOJENÍ

s plemenářskou společností

Jsme původem zemědělci a rozvíjeli jsme v České republice chovy masných plemen skotu. V roce 1990 jsme založili plemenářskou společnost Beef Natural (později jen Natural), která je stále aktivní. Byli jsme u vzniku Svazu chovatelů masných plemen skotu, vydávali chovatelské publikace, dováželi z Francie plemenný materiál (plemenné jalovice, inseminační dávky, embrya) a prakticky zaváděli chovy specializovaných masných plemen.

Ve Francii jsme poznali, jak chutná kvalitní a uzrálé hovězí a chtěli to ukázat i u nás. To nás přivedlo k nápadu otevřít restauraci. Hodně nám v té době při tom pomohli i naši francouzští přátelé, za což jim děkujeme.

Zpět na homepage