Vyhlášená restaurace Fat Cat otevírá novou pobočku v samém srdci Prahy.
Pokud se rozhodnete vyrazit na skvělé burgery, grilovaná žebra nebo steaky, je ideální volbou pražská restaurace Fat Cat. Nyní můžete vedle Karlovy ulice zamířit i do nově otevřené pobočky na Václavském náměstí. Přízemí legendárního hotelu Jalta se tak stává rájem všech příznivců tzv. comfort food. Jídlo ve Fat Cat vás totiž nenechá lhostejnými. Probudí ve vás radost i vzpomínky, třeba na nedávnou dovolenou.
Mottem restaurací Fat Cat se stalo symbolicky: Holiday Every Day. Sehraný tým, uvolněná atmosféra a kvalitní suroviny dávají hostům pocit, jako by právě byli na dovolené a dopřávali si vše, co mají rádi, i když to třeba znamená maličko hřešit.
Menu ve Fat Cat stojí především na kvalitním mase, od prověřených dodavatelů. Na své si ale přijdou také vegetariáni. Maso na burgery si kuchaři melou a míchají sami, každý plátek má úctyhodných 200 gramů a připravován je ve variantě medium na lávovém kameni.
Dalším pilířem nabídky jsou jedinečné steaky. Co byste řekli na legendární T-bone v kvalitě USDA Prime, což je nejkvalitnější certifikované hovězí maso z USA z plemene Black Angus? Stejně výjimečné jsou například také jehněčí kotletky z Nového Zélandu či již zmíněná vepřová žebra. Těch ve Fat Cat servírují rovnou celé kilo společně s rozpečeným chlebem a nakládanými jalapeňos.
Znáte flatbread? Na první pohled si ho můžete zaměnit za pizzu, jedná se však o křupavé domácí těsto s pivem. V Karlově ulici i na Václavském náměstí ho můžete ochutnat třeba jako dekonstruovanou specialitu inspirovanou klasickým burgerem Fat Cat.
Ve Fat Cat myslí také na vegetariány, ať už v podobě skvěle vychucených salátů, sendvičů nebo grilovaného sýru halloumi.
Zásadní roli hraje ve Fat Cat široká nabídka craftových piv, včetně speciálů. Ochutnat můžete zástupce z pivovarů Permon, Rozhozec, Protivín a řady dalších. Aktuální nabídkou vás provede tzv. pivní degustace. Šest unikátních piv z malých českých pivovarů zahrnuje pět předem daných vzorků. Šestým je rotující speciál na čepu, většinou ze sezónní či limitované edice.
Velký podíl na úspěchu restaurací Fat Cat má úsilí spolumajitelů Jana Šimice a Tomáše Procházky, kteří se pohybují v oblasti gastronomie téměř tři desítky let.