Přijďte na podzimní happening spojený se křtem naší první kuchařky.
Večerem vás provede stand-up komička Iva Pazderková, vstup na akci a žemlovka je zdarma.
PROGRAM:
18.00 Začátek programu, představení aktivit Zachraň jídlo
18:00 Výdej kuchařek a dalších odměn z Hithitu
18.30 Výdej zachráněných žemlovek
18.30 Prodej kuchařek
19.00 a 20.00 Workshopy výroby sušenek z dužiny
20.00 Promítání filmu Theater of life o italském kuchaři Massimo Botturovi a diskuze s Martin Škoda a Yanou Panchevou (Potravinová banka Praha :: Dáváme jídlu druhou šanci)
22.00 Konec akce
V průběhu večera vám budou hrát DJ STEP BY STEP a DJ Goldstar, ochutnáte zachráněné drinky barmanů z baru Cobra, podíváte se na výstavu o plýtvání ve spolupráci se Sociologický ústav Akademie věd ČR a hlavně se budete kochat naší kuchařkou.
Večer by se neobešel bez podpory Magistrát hl. m. Prahy, nadace DBU a Zeměkvět, Česká spořitelna - penzijní společnost, Pražské kreativní centrum, Sociologický ústav Akademie věd ČR, Titbit, s.r.o., Fresh and Tasty, Skautský institut, Air Ventures a Grundig.
Informace ke kuchařce Zachraň jídlo v kuchyni:
Až polovina potravinového odpadu v EU vzniká v domácnostech. Nakoupíme toho více než potřebujeme, nevíme, jak správně skladovat potraviny, nebo nám chybí inspirace. Proto vznikla kuchařka Zachraň jídlo v kuchyni, která vás naučí, jak doma méně plýtvat jídlem a ušetřit peníze a přírodu.
Na 256 stranách textu najdete přes 100 receptů z potravin, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Nebudou chybět postupy, jak zpracovat maso, sezónní ovoce a zeleninu nebo opomíjené části potravin jako je mrkvová nať nebo košťál brokolice. Kuchařku uvádí předmluva Massima Bottury a doprovází ji texty o plýtvání, příběhy dobré praxe a recepty předních českých foodblogerů.