Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  LEDŇÁČEK FEST

Křest kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni

Menu
náš tip
16.10. do 16.10.
18:00 - 23:00
Skautský institut na Staromáku
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Křest kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni

Přijďte na podzimní happening spojený se křtem naší první kuchařky.

 
Cena: Zdarma
 
Skautský institut na Staromáku
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Večerem vás provede stand-up komička Iva Pazderková, vstup na akci a žemlovka je zdarma.

PROGRAM:
18.00 Začátek programu, představení aktivit Zachraň jídlo
18:00 Výdej kuchařek a dalších odměn z Hithitu
18.30 Výdej zachráněných žemlovek
18.30 Prodej kuchařek        
19.00 a 20.00 Workshopy výroby sušenek z dužiny
20.00 Promítání filmu Theater of life o italském kuchaři Massimo Botturovi a diskuze s Martin Škoda  a Yanou Panchevou (Potravinová banka Praha :: Dáváme jídlu druhou šanci)           
22.00 Konec akce

V průběhu večera vám budou hrát DJ STEP BY STEP a DJ Goldstar, ochutnáte zachráněné drinky barmanů z baru Cobra, podíváte se na výstavu o plýtvání ve spolupráci se Sociologický ústav Akademie věd ČR  a hlavně se budete kochat naší kuchařkou.

Večer by se neobešel bez podpory Magistrát hl. m. Prahy, nadace DBU a Zeměkvět, Česká spořitelna - penzijní společnost, Pražské kreativní centrum, Sociologický ústav Akademie věd ČR, Titbit, s.r.o., Fresh and Tasty, Skautský institut, Air Ventures a Grundig.

Informace ke kuchařce Zachraň jídlo v kuchyni:
Až polovina potravinového odpadu v EU vzniká v domácnostech. Nakoupíme toho více než potřebujeme, nevíme, jak správně skladovat potraviny, nebo nám chybí inspirace. Proto vznikla kuchařka Zachraň jídlo v kuchyni, která vás naučí, jak doma méně plýtvat jídlem a ušetřit peníze a přírodu.

Na 256 stranách textu najdete přes 100 receptů z potravin, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Nebudou chybět postupy, jak zpracovat maso, sezónní ovoce a zeleninu nebo opomíjené části potravin jako je mrkvová nať nebo košťál brokolice. Kuchařku uvádí předmluva Massima Bottury a doprovází ji texty o plýtvání, příběhy dobré praxe a recepty předních českých foodblogerů.


Zpět na homepage