Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Restaurant Week 2025

Tradiční řemeslné dílny: Lidové velikonoční pokrmy

Menu
náš tip
05.04. do 05.04.
10:00 - 17:00
Národopisné muzeum Národního muzea
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Tradiční řemeslné dílny: Lidové velikonoční pokrmy

Přijďte si do Národopisného muzea připravit tradiční velikonoční pokrmy.

 
Cena: 600 Kč
 
Národopisné muzeum Národního muzea
Kinského zahrada 98
150 00, Praha 5
Vizitka pořadatele 
 

Velikonoce, které i dnes chápeme jako jeden z vrcholů jarního slavení, jsou spojeny s oslavou nového života, s plodností a hojností. Ve velikonoční symbolice lidového křesťanství se tak dochovaly stopy představ starých tisíce let, včetně lidové magie. Tomu odpovídají i pokrmy, které se v tomto období připravují. Vejce na mnoho způsobů, první jarní byliny přidávané do polévek, kaší, dušených pokrmů. Sváteční sladkosti.

Ode všeho trochu se nejen naučíme připravovat, ale především také ochutnáme. Šmorn ze žemličky, řeřichová pomazánka či kopřivová hastrmanka. Chodské klechtny, boží milosti, mazanec. Nebude chybět ani nádivka s jarními bylinami.

Kurzem Vás provede Alena Anežka Gajdušková.

Cena kurzu: 600 Kč
Vstupenku je možné zakoupit on-line


Zpět na homepage