Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Anna K. – Údolí včel Tour 2025

Vše, co jste chtěli vědět o jídle a báli jste se zeptat

Menu
náš tip
19.02. do 19.02.
19:00 - 20:00
Městská knihovna v Praze
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Vše, co jste chtěli vědět o jídle a báli jste se zeptat

Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme? Proč nám chutná to, co nám chutná? Jak ovlivnilo náboženství naše stravování?

 
Cena: 60 Kč
 
Městská knihovna v Praze
Mariánské náměstí 1
11572, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Co jedli naši předkové? Co budeme jíst, až všechno sníme? Co jedí muži a co ženy a proč? Jak se stravují senioři a seniorky a proč mají menší chuť k jídlu? Prochází láska žaludkem? Jak vznikla naše národní kuchyně? Proč nechceme jíst hmyz? Jaké jsou nové trendy v kuchyni? Jakými cestami se k nám dostaly brambory? Kdy vzniklo první rychlé občerstvení? Jak a co jedla šlechta v období baroka? Je pravda, že naši předkové jedli veverky? Proč se bráníme neznámým pokrmům? Proč jsme zvyklí stolovat společně?

Na tyto a další otázky bude na svých přednáškách odpovídat antropoložka jídla PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.


Zpět na homepage