Nasyťte duši i tělo v inscenované rituální večeři.
Chrám hodování vás čeká. Během pouze 15 vybraných večerů jsme pro vás připravili jedenáctichodovou degustační večeři, kterou vám naservírujeme ve spolupráci s týmem šéfkuchaře restaurace Mlýnec Láďou Vaníčkem ze Zátiší Catering Group. Obřadem vás provede velekněz herec Kryštof Bartoš.
Těšíme se na vás v chrámu hodování, umění a chutí
15
Během pouze 15 vybraných večerů vás čeká degustační večeře s párováním alkoholických i nealkoholických nápojů, kterou vám naservírujeme ve spolupráci s týmem šéfkuchaře restaurace Mlýnec Láďou Vaníčkem ze Zátiší Catering Group.
Beef
Krmením k plnosti. Sycením k osvícení. Spojujeme uměleckou performance, vizuální show a stand-up v jednom nezapomenutelném menu. V chrámu hodování se jídlo stává náboženstvím a zážitek vírou.
Jatka
Ponořte se do příběhu jídla a jeho historie. Do minulosti Holešovické tržnice - bývalých královských jatek. Do příběhů z kulinářského světa, do úvah o budoucnosti naší gastronomie.
Kryštof
Večerem v chrámu hovězího božstva vás provede velekněz - herec Kryštof Bartoš. V opulentní modlitbě za maso. Anebo nemaso? Dojděte k osvícení skrze chuťové buňky. Možná, kdo ví, se stane zázrak.
11
V rámci rituální večeře ochutnáte jedenáctichodové menu v unikátním uměleckém zpracování. To, co vám jindy přijde jako obyčejná květina, uvidíte jako delikatesu, která pošimrá vaše smysly. Nejen ty chuťové.
90 %
Degustační menu je z 90 % vegetariánské. Pouze jeden chod obsahuje maso. Je ale možné si při nákupu vstupenky zvolit čistě vegetariánskou variantu. Těšíme se na vás v chrámu hodování, umění a chutí.
1. CHOD – HOSTIE
Welcome překvapení
2. CHOD – ZVĚSTOVÁNÍ
LES – medvědí česnek, filo těsto, citron a med
LOUKA – Ibiškový praskací cukr
SAD – želé strips z lokálního ovoce
(1 – stopové množství)
3. CHOD – NEZABIJEŠ
Jedlá květina (lichořeřišnice, violka, mrkev, ředkvička), zemina z černé čočky a cibule
(1, 7, 12)
4. CHOD – CHLÉB NÁŠ VEZDEJŠÍ
Máslové svíce, čerstvý chléb
(1, 7, 12)
5. CHOD – POKRM
Tatarák z bílé kořenové zeleniny (kedluben, ředkev) Esence k dochucení (zelená rajčatová voda, houbový garum, řepa s balsamikem)
(9, 12)
6. CHOD – CHORÁL
Signifikantní BEEF drink a ‚jedlá píseň“
7. CHOD – BABYLON
Selekce pyré ze zeleniny, hub a šlehaných sýrů
(7, 9, 10)
8. CHOD – MODLA
Seitan v trojobalu, espuma z bramborového salátu
(1, 3, 6, 7, 9, 10, 12)
9. CHOD – POKÁNÍ
Čokoládová pralinka, višňová emulze s pálenkou
(7, 12)
10. CHOD – NANEBEVZETÍ
MASOVÁ VERZE
Argentinský striploin, tatarák z masa od Kloudů, morková majonéza, foie gras omáčka, strouhané hovězí srdce
(3, 7, 10)
VEGETARIÁNSKÁ VERZE
Sous vide řepa, tatarák z červeného zelí a borůvek, řepový chip
(12)
11. CHOD – OČISTA
Zeleninový vývar s heřmánkovým čajem
(9)