Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Sazka – Mini renta

Svatomartinské hody v Lokálech

Menu
náš tip
09.11. do 11.11.
10:00 - 22:00
Lokál
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
Svatomartinské hody v Lokálech

V celkem devíti Lokálech se letos bude ke svatému Martinu podávat čerstvá, nemražená husa z Farmy Tůmovi v Nestanicích.

Lokál
Dlouhá 33
11000, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Rok se s rokem sešel a opět nastal čas svatomartinských hus. Dozlatova upečených, s křupavou kůrčičkou a masem, co se rozplývá na jazyku. V případě Lokálu, kde si sváteční pokrm vychutnáte i letos, se jedná o čerstvé, nemražené husy z volného chovu z české Farmy Tůmovi v Nestanicích. Po upečení přichází na talíři s červeným zelím s jablky a knedlíky nebo lokšemi. Svatý Martin letos sice připadá na pondělí, v Lokálech si svatomartinskou husu ale můžete vychutnat již od soboty 9. listopadu.

K české tradici patří česká husa. V Lokálech se letos bude podávat čerstvá, nemražená husa z Farmy Tůmovi v Nestanicích. Manželé Tůmovi nakupují jednodenní housata, o něž pečují a vykrmují je zhruba půl roku. Než housatům asi ve dvou měsících naroste typické bílé peří, zůstávají v teple pod střechou. Poté se už o sebe starají venku v podstatě sama – oždibují trávu a podle libosti se dojídají zrním. Žijí tedy volně, s dostatkem krmiva i volnosti.

Celkem do všech devíti Lokálů letos poputuje okolo 500 hus, z nichž vznikne svatomartinský pokrm. Dozlatova upečenou čtvrtku doprovodí na talíři červené zelí s jablky. Podle Lokálu obojí pak doplní houskový či bramborový knedlík nebo lokše. Svatomartinský víkend v Lokálech odstartuje v sobotu 9. listopadu a husu si zde vychutnáte až do pondělí 11. listopadu.


Zpět na homepage