Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Sazka – Mini renta

VYPRODÁNO: Velký strahovský stadion – pocta Sokolům

Menu
náš tip
27.10. do 27.10.
13:00 - 15:00
Open House Praha
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
VYPRODÁNO: Velký strahovský stadion – pocta Sokolům

Vraťte se s námi zpět v čase do míst, kde se psaly sokolské dějiny, a zavítejte do útrob jednoho z největších stadionů světa.

 
Cena: 350 Kč
Rok s 1 000 Kč denně na vše, co vás baví
 
Open House Praha
sraz Zátopkova 100/2
160 00, Praha 6
Vizitka pořadatele 
 

Stadion vznikl díky iniciativě České obce sokolské a za jeho konceptem stál stavební inženýr a člena Sokola Ludvík Čížek. Příběh stadionu se začal psát v roce 1926, kdy se na Strahově konal VIII. všesokolský slet. Tehdy se ještě jednalo o stavbu s provizorními dřevěnými tribunami. Areál Velkého strahovského stadionu doznal v průběhu desetiletí různých úprav a dostaveb, na kterých se podílela celá řada architektů.

Prohlídka vás zavede do prezidentského salonku, na tribuny i do míst, kde kdysi stávala Brána borců a později odtud z tzv. skleníku komentovali novináři program na cvičišti. Na vrcholcích tribun se necháme okouzlit nezapomenutelným panoramatem. Oproti standardní prohlídce Velký strahovský stadion – z tribuny na tribunu je tato rozšířena a obohacena o doplňující výklad o začátcích Sokola a jeho roli pro československý stát. Připomeneme si slety, které se zde uskutečnily, a navštívíme nová místa, která nejsou zařazena do běžné trasy.

  • Místo setkání je před vrátnicí Velkého strahovského stadionu, která se nachází u spojovacího mostu se stadionem Evžena Rošického, Zátopkova 100/2, Praha 6. Vjezd autem na parkoviště před vrátnicí (a pod mostem) je možný, parkování není zpoplatněno. Telefonický kontakt na průvodce bude pro případ „nouze” uveden na vstupence.

  • Lektorem komentované vycházky po stadionu bude Michal Šedivý.

  • Předpokládaná délka akce je 2 hodiny.

  • Upozorňujeme, že ve vybraných prostorách je třeba se chovat s ohledem na stav objektu velmi obezřetněnásledovat pokynů průvodce. Vstup na stadion je na vlastní nebezpečí. Doporučujeme vhodnou, nejlépe turistickou obuv, kvůli nepravidelnému povrchu (podpatky jsou zcela nevhodné).

  • Platí přísný zákaz vstupu se zvířaty.

  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.


Zpět na homepage