Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Jamie Cullum v Praze 2025

CityBeeCityBee

Menu

ROZHOVOR: Nová Matilda na Letné. Co byste měli ochutnat?

petra@citybee.cz |18. 12. 2024

Populární bistro The Farm na Letné už nefunguje, ale nesmutněte. Místo něj otevřela v Korunovační 17 nová Matilda. Najíte se tu stejně dobře a možná ještě lépe. Veronika Vlčková, jedna z majitelek, nám prozradila, co se vyplatí ochutnat.

Foto:
archiv podniku



 

Matilda

Snídaně, obědy, káva, sladké, víno, pivo....

Jak byste popsala Matildu? Jaký je koncept vašeho podniku?

Do Matildy za námi můžete přijít na snídani, oběd, v novém roce pak i na večeři nebo drink, ale taky klidně jen na kafíčko a něco sladkého, posedět si u skleničky vína a nebo si nechat něco zabalit po cestě do práce.

K snídani podáváme vajíčka – s pecorinem, ndujou (pikantní paštika - pozn. redakce) nebo lanýžem, máme i slanou briošku se straciatellou nebo sladké koblížky. K obědu pak přijďte na čerstvé těstoviny s domácími omáčkami. A taky na focacciu a tiramisu! Po celý den si v Matildě můžete dát výběrovou kávu, naturální víno a nebo třeba limoncello.

Jaké jídlo a pití byste mi doporučila k ochutnání při první návštěvě?

Určitě čerstvé caserecce s omáčkou z gorgonzoly, čekankou a pangrattatem a tiramisu a skleničku bílého nebo oranžového vína.

Jak často plánujete menu obměňovat?

Nyní je v plánu obnovit menu po Novém roce. Až si pořádně ozkoušíme provoz, plánujeme obměňovat pravidelně a často.

Budete pořádat i nějaké doprovodné akce?

Na různé další akce se určitě chystáme a moc těšíme. Rádi bychom k tomu v létě využili naši zahrádku, ale rozhodně vymyslíme i trochu netradiční dny v rámci běžného provozu. 

Proč vlastně název Matilda? Jak to vzniklo?

Matilda je takové naše dítě, říkáme, že dcera. Když jsme vybíraly název, váhaly jsme mezi různými variantami. Elizabeth (druhá majitelka podniku) jednou přišla s Matildou a ta vyhrála na plné čáře, shodly jsme se hned. A už nám zůstala.

Kdo za podnikem stojí: Elizabeth Svátková (studovala fine dining v anglickém Leedsu) a Veronika Vlčková

Otevírací doba: středa - neděle: 8:00 - 16:00

 

Matilda

Snídaně, obědy, káva, sladké, víno, pivo....

Výpis článků