1. Kam v Praze na pistáciový vaječňák
Pekařská kavárna Zrno zrnko ve svých sedmi prodejnách po celé Praze (nově i na Smíchově) v adventním čase nabídne zákazníkům oblíbený
bestseller – máslovou vánočku s mandlemi, krabičku 7 druhů cukroví, svařák z italského Merlotu a také jednu novinku
– pistáciový vaječňák!
Letošní novinka pistáciový vaječňák tak oproti vaječňáku, který zákazníkům osladil loňské Vánoce, kromě
pravé vanilky, kubánského rumu a kapky brandy pro elegantní dochuť obsahuje navíc na míru vyrobenou pistáciovou pastu
od Lucky Alvin.
Zrno zrnko
Zrno zrnko je řemeslná pekárna v pražských Nuslích....
2. Božské věnečky & irský likér
Cukrářský boutique Věnečky Janeček zůstává nadále věrný svému zaměření na jeden konkrétní dezert – věneček.
Pro nadcházející zimní období připravil Roman Janeček limitovanou edici svých výtvorů ve spolupráci s irským krémovým likérem Baileys.
Pod korpusem barvy královské modři se tak ukrývá krém s příchutí likéru Baileys Chocolate.
Limitovaná edice těchto věnečků je k dostání od listopadu do konce letošního roku. Přímo v cukrářském boutique
Věnečky Janeček v Pštrossově ulici si pak můžete vychutnat „perfect serve“ v podobě kávy, sklenky Baileys Chocolate
a věnečku.
Věnečky Janeček
Bůh stvořil Věnečky, ďábel namíchal krém a zakoupit je můžete v našem věnečkovém...
3. Vánoční hot dogy s českými chutěmi
Bistro Station Anděl představilo zcela nový a neobvyklý vánoční zážitek. Nové menu zahrnuje hot dog s řízkem
a bramborovým salátem. Obsahuje křupavý kuřecí řízek podávaný v měkké briošce, doladěný bramborovým salátem,
vajíčkem, majonézou, rajčetem a kyselou okurkou.
Druhým vánočním překvapením je chlebíček à la hot dog. Na základě klasického českého chlebíčku je tento hot
dog plněný svěžím bramborovým salátem s majonézou, šunkovým párkem, vařenými vejci a jemnou zeleninou, připravený
tak, aby zachoval ikonickou chuť i vánoční atmosféru.
Vánoční hot dogy budou k dispozici od 6. 12. 2024 do konce roku.
Station Anděl
Station Anděl na pražském Smíchově láká svou autentickou newyorskou atmosférou, kde...
4. Horká čokoláda i horký cider
Jako poslední pro vás máme tip na originální horké nápoje do nadcházející zimy. V nové restauraci Semmering si můžete objednat mimo jiné
Fireball cider. „Je to horký polosuchý cider s velkým panákem Fireball (whiskový likér se skořicí), který dodá
nápoji skořicovou chuť a lehkou štiplavost. Poté se přidává malý panák Jameson Crested, který dá nápoji správný
alkoholický říz a zahřátí. Poté se pouze přidává trošku našeho domácího sirupu a citronové šťávy, aby se
lehce vyrovnala sladkost nápoje,“ popisuje jeden ze spoluzakladatelů Matyáš Šachta.
Případně doporučujeme vyzkoušet i jejich domácí červený svařák nebo horkou čokoládu, kde si místo šlehačky
ze spreje můžete vychutnat perníkovou pěnu.
P.S. Nově má Semmering rozšířenou otevírací dobu od úterý do neděle od 12 do 23 hodin, v neděli jen do 21 hod.
Semmering restaurace
Semmering to jsou výhledy na skály, sezónní jídlo, skvělé víno a výborná káva....
Tipy na nové podniky
Šest nových podniků, které jsme v nedávné době objevili. Kolik z nich znáte? A kolik jste již ochutnali. Připravujeme
pro vás i nový článek, kde najdete 20 nováčků na pražské scéně. Pokud ho nechcete zmeškat, přihlašte se zdarma k odběru našeho newsletteru zde.
Ademi shop & café
Výborná káva a stylové kožené kabelky....
300km coffee and bakery
Kafe a pečené mňamky nejen podle receptů babičky Anny....
Kafé Brána
Nová útulná kavárna. Tady na vás čekají ty nejlepší kávové momenty a kouzelná...
Bistro Judita
Vychutnejte si unikátní atmosféru designového bistra, prvotřídní kávu i skvělé jídlo....
Bublina
Jsme trochu bar, trochu bistro nebo restaurace. Můžete k nám přijít jen na víno, na...
Pho100
PHO 100 je útočiště pro všechny labužníky vietnamské kuchyně....
Kde v Praze zkusit něco nového?
Tady je soupis nových podniků, které otevřely v říjnu v Praze
Kde v Praze najdete tato vyhřívaná průhledná iglú s 360° výhledem na město? Možná budete překvapeni, ale jsou
hned na Václavském náměstí.
Více➠ZDE