Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Mini renta od Sazky

CityBeeCityBee

Menu

Chuťovky #12: Nové podzimní menu. Kam na husu? Kde mají exotické Acai bowls?...

redakce@citybee.cz |30. 10. 2024

Podzimní sychravé počasí přímo vybízí k tomu, abyste zapadli do některé z pražských restaurací a objednali si něco na zahřátí. Restaurace Semmering nabízí podzimní menu, Seasons zve na sobotní brunche a Červený jelen chystá pečenou husičku. Vitamíny doplníte v RIO Acai.

P.S.
Až do 27. října běží Restaurant Week. Díky kódu RWC24ACITYBE budete mít tříchodový kulinářský zážitek za pár korun.

Foto: archiv podniků



Vinný bar Vinograf rozšířil svůj koncept, takže si k zajímavým vínům z celého světa dáte i výborné jídlo inspirované italskou, francouzskou a španělskou kuchyní s moderními prvky.
Foto: Vinograf


[loga/cb_logo(1).png]

1. Novinky z wine & champagne baru Autentista

Oslavu pátých narozenin využil wine & champagne bar Autentista k představení několika novinek. První z nich je nové koktejlové menu, které staví na champagne a prémiových destilátech vyrobených z hroznů. Uvedení se dočkalo také víno Cuvée Autentista 2021, jež vzniklo ve vinařství Dobrá vinice.

Letošní novinkou je pak koktejlové menu obsahující klasiky jako Kir Royal, French 75, Gin & Tonic, Negroni nebo Champagne Cocktail. I zde zůstává zachována návaznost na víno, jednotlivé receptury tak staví na champagne nebo prémiových destilátech z hroznů, jako je koňak nebo gin na bázi vínovice. 

 

Autentista

Autentista je vinný a champagne bar s výjimečným interiérem v srdci Starého Města....





2. Podzimní menu v Semmeringu

Nová restaurace Semmering nabízí nejen skvělé jídlo, ale i netradiční výhledy na strmé vápencové skály i houkající vlak projíždějící přes dvojici až 25 metrů vysokých viaduktů. Podnik vznikl v budovách bývalé prádelny a holubníku na okraji přírodní rezervace Prokopské údolí. 

Na konci září podnik po zkušební době oficiálně otevřel a zároveň představil nové, podzimní menu. Můžete ochutnat například dýňové gnocchi, pappardelle s ragú z divočáka nebo pošírovanou hrušku jako dezert.

 

Semmering restaurace

Semmering to jsou výhledy na skály, sezónní jídlo, skvělé víno a výborná káva....



3. RIO Acai otevírá své první pobočky v Praze

RIO Acai otevírá své první pobočky v Praze a zve své zákazníky na zdravé, exotické a svěží Acai bowls. Každá miska Acai bowls je jako cesta, která vás přenese na teplé, sluncem zalité pláže a rušné trhy Brazílie, kde každé sousto představuje chuť ráje. Acai bowl, hlavní produkt RIO, je vyroben ze superpotravin bohatých na antioxidanty, vitamíny a minerály, což zajišťuje nejen skvělou chuť, ale také podporu zdravého životního stylu. Těšit se ale můžete i na výborné smoothies, superfood smoothies, matcha speciality, freshe a v sezónním období skvělé oat meals.

“V Rio věříme, že zdravé stravování nemusí znamenat kompromis v chuti. Naše acai misky a  smoothies přinášejí vyváženou kombinaci potřebných živin, které vám dodají přirozenou energii a vitalitu. Ať už hledáte snídani, svačinu během dne nebo občerstvení po tréninku, Rio nabízí zdravé a chutné možnosti pro každou příležitost. Naše mise je jednoduchá: spojit zdraví a chuť v jedno. Každá miska nebo smoothie by měly být více než jídlem”, říká Andrea Fenn.

 

Rio Acai - Národní třída

Naše acai misky a smoothies přinášejí kombinaci potřebných živin, které vám dodají...


 

Rio Acai - Kaprova

Naše acai misky a smoothies přinášejí kombinaci potřebných živin, které vám dodají...





4. Nový koncept restaurace Vinograf

Vinograf rozšířili majitelé s novým týmem na příjemný koncept, kde si k zajímavým vínům z celého světa dáte i výborné jídlo inspirované italskou, francouzskou a španělskou kuchyní s moderními prvky. Pokrmy vymýšlí kreativní šéfkuchař Radek David a jeho pravá ruka šéfkuchař Andrej Mišutka. Se zkušenostmi z michelinských podniků, prestižních hotelů a z výjimečných restaurací připravují sezonní menu, které harmonicky doplňují vína z kolekce Vinografu. 

Menu se částečně obměňuje každý měsíc podle aktuálních surovin. Chladnější počasí zmírní hřejivá zemitá jídla jako například dýňové risotto se sýrem stracciatella, dušená hovězí líčka na červeném víně a kořenové zelenině s polentovými kroketami s parmazánem a comté nebo šťavnatý pečený daňčí hřbet s restovanou růžičkovou kapustou na špeku a s pastinákovým pyré. 

Vinný bar a restaurace Vinograf si zakládá na Vínech z rodinných vinařství, Výtečné sezonní kuchyni a na Vřelé obsluze s úsměvem. Tato tři V si užijete na Senovážném náměstí každý den mimo neděle. 

 

Vinograf

Užijte si nezapomenutelný zážitek v naší restauraci plné lahodných vín, která nabízí...





5. Sobotní brunche v restauraci Seasons

Zpříjemněte si víkend bohatým sobotním brunchem nově v restauraci Seasons v hotelu Hilton Prague v Karlíně. Za pouhých 990 Kč si můžete vychutnat neomezenou konzumaci prosecca, vejce Benedikt, krájené maso a ryby, sushi, bohatý výběr dezertů a mnoho dalšího. O dobrou atmosféru se postará živá hudba. Děti do 12 let mají slevu 50 %.

 

Sobotní brunch nově v restauraci Seasons

Tip dne od CityBee

05.10. - 28.12.

7. Gurmánský tip: Svatomartinské menu v restauraci Červený Jelen

Svatomartinské hody v restauraci Červený jelen vypuknou 8. 11. a potrvají do vyprodání zásob.

„U nás v Červeném Jelenovi připravujeme tradiční svatomartinské menu s moderním nádechem. Hostům servírujeme klasiku, jakou je tradiční kaldoun nebo v celku pečená husa, a také  jemnou husí paštiku s arónií a rakytníkem nebo konfitované husí stehno s červeným zelím s pomerančem a badyánem. Příjemnou sladkou tečkou jsou moderně pojaté buchtičky s povidly na husím sádle s rumovou omáčkou,“ upřesňuje šéfkuchař restaurace Červený Jelen Marek Fichtner.

 

Červený Jelen

Červený Jelen, je od podzimu 2019 nová katedrála plzeňského piva v nádherném prostoru...





[loga/cb_logo(1).png]
 

Kde v Praze zkusit něco nového?
Tady je soupis nově otevřených podniků v Praze

Výpis článků