Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Jamie Cullum v Praze 2025

CityBeeCityBee

Menu

Restaurant Week nabídne lanýže, jedlé zlato i ukrajinské vareniky. Máte rezervaci?

redakce@citybee.cz |23. 9. 2024

Jedlé zlato v restauraci, která je oceněna Michelinským Bib Gourmand a vedle toho podnik, který nabízí tradiční ukrajinské jídlo, včetně boršče a vareniků. Takový rozsah nabízí podzimní festival Restaurant Week 2024. Začíná 2. října a pokračovat bude až do 27. října. Rezervujte si svou návštěvu včas.


Italská restaurace Amano láká například na Ravioli s kozím sýrem a omáčkou z černých lanýžů.

 

Restaurant Week 2024: #JídloNeznáHranic

Food Stories Agency s.r.o.

02.10. - 27.10.

Menu za 790 nebo 490 Kč na osobu

Velké rozkročení připravila podzimní edice světového festivalu Restaurant Week v Praze. Akci otevřou dveře známé fine diningové restaurace, kde zaplatíte vyšší cenu čili 790 korun za osobu. Objevit můžete ale také méně známé podniky nabízející levnější menu za 490 korun, a k tomu nečekané zážitky. Zajímavé bude podívat se do etnických restaurací připravujících ukrajinské, japonské, nebo halal jídlo.

Poznat kulturu můžete například v gruzínském Samefo nebo Vazi. V obou restauracích totiž každý pátek pořádají ve večerních hodinách tradiční gruzínské taneční vystoupení, které určitě stojí za zhlédnutí.


Gruzínský Vazi Restaurant  vedle Ječné ulice: Dáte si Adžaruli Khačapuri (zapečená lodička z těsta, plněná gruzinským sýrem a vejcem)?

Dejvická 34 s oceněním Bib Gourmand

Kdo volí fine diningové restaurace, toho určitě potěší zapojení podniku Dejvická 34, který se pyšní michelinským Bib Gourmand. Menu zde reprezentuje italskou kuchyni šéfkuchaře Tomáše Černého, který se zaměřuje na jednoduchá, ale kvalitní jídla inspirovaná středomořskou kuchyní.

Čokoládové crème brulée s kokosovou šlehačkou a jedlým 22karátovým zlatem - dovedete si představit ještě něco výstřednějšího než jíst zlato?


Kromě zlatého dezertu láká Dejvická 34 třeba na Sicilský salát Caponata s dresinkem z červených pomerančů a sýrem burrata.

River Smokes Club a pokrmy připravené metodou uzení

Nebude to ale jediné lákadlo. Restaurant Week se rozkročil i pokud jde o počet restaurací. Bude jich rekordních 55. Další úžasné menu najdete například v River's Smokelab.

Tady můžete ochutnat pokrmy připravené metodou uzení, což dodává jejich chuti výraznou hloubku. Jen si představte to složení dezertu: čokoládové brownies se smoukovanými třešněmi, slaným karamelem, malinovým gelem a slaninovou solí. Není to bomba?


Experimentální moderní kuchyně od River´s smokelab můžete ochutnat u Palackého mostu.

Novinka? Čtyři chody!

Nabízíme i další novinku, která potěší všechny milovníky gurmánských zážitků. Restaurace, které jsou označené hvězdičkou * (jako premium), nabízejí výjimečné menu, jež zahrnuje ne tři, ale rovnou čtyři chody.

„To znamená, že hosté, kteří si vyberou tuto nabídku, dostávají za stejnou cenu přidanou hodnotu v podobě amouse bouche. Tato exkluzivní možnost umožňuje návštěvníkům festivalu zažít ještě bohatší gastronomický zážitek a objevit nové chutě i dovednosti šéfkuchařů, kteří své umění povýšili na prémiovou úroveň,” popisuje Anna Grosmanová alias Foodpioneer, úspěšná foodblogerka, která za akcí v Česku od počátku stojí.

Španělská Tapárna, která je letos součástí festivalu poprvé, takto například nabídne manchego Curado s černým lanýžem. Teprve po něm budou jako předkrm následovat foie gras.

Alcron Restaurant nabídne jako dezert například hruškový „Crumble“s ostružinami, drobenkou, zmrzlinou s tonka fazolí.

Stálice a hvězdy minulých let

Zůstávají i stálice a hvězdy minulých let. Například titul nejoblíbenější restaurace získala letos na jaře hotelová restaurace Alcron Restaurant.

Celkové vítězství jarního Restaurant weeku si odnesla fine-diningová restaurace Apelace 21, kterou můžete navštívit i teď na podzim. Steak z vyzrálé vepřové plumy, smažená bramborová terina, lanýžová emulze, křenová omáčka, nakládané houby – to je masová varianta hlavního chodu, který rozhodně chcete ochutnat.


Luxusní restauraci Apelace 21 najdete na Vinohradech, kousek od náměstí Míru.

Jídlo nezná hranic 

Zapomenout bychom neměli ani na tipy v podobě asijských restaurací, které jsou obvykle oblíbené zejména kvůli rybím pokrmům a sushi. Na jaře bodovalo například japonské Bisutoro. Oblíbené jsou i tradiční vietnamské Nhà hai hành a Teplá kačka, nebo Imperial Sushi.

„Prostřednictvím našich restaurací se ale můžete podívat opravdu po celém světě. Itálii reprezentují například pobočky La Bottega, do Francie se podíváte v Bílé krávě, máme indické, americké i argentinské menu. Samozřejmě nezapomínáme ani na to české, ochutnáte ho V zahradě nebo hotelové restauraci The Artisan oceněné v minulém ročníku za nejlepší obsluhu,” láká dál Anna Grosmanová. 

Stále platí, že účastníci si mohou na webu vybírat z různých menu, která obsahují předkrmy, hlavní chody a dezerty, a to většinou i ve vegetariánské, někdy dokonce ve veganské verzi.

Výpis článků