Menu jako z Titanicu
Co jedli hosté na Titaniku, když se loď potápěla? Můžete to ochutnat! V restauraci Triton se nově podává moderní podoba poslední
večeře z této slavné lodě. Šéfkuchař Tomáš Kohút proměnil sedm nejzajímavějších chodů původního menu
z paluby Titanicu do moderní podoby.
Těšit se můžete třeba na voňavý vývar „Consommé Olga“ připravený podle vietnamské inspirace s ananasem,
citronovou trávou a zázvorem, nebo na jehněčí hřbet s mátovou omáčkou. Nakonec se servíruje dezert připravený
z černého jablka a s černou zmrzlinou.
Triton Restaurant
Potěšení pro všechny smysly. Restaurace Triton v centru Prahy sází na artovou...
Z nového menu je nejlépe hodnocený je ovšem jehněčí hřbet s mátovou omáčkou, který se rychle propracoval do pozice nejprodávanějšího pokrmu restaurace.
Osvěžení od Pana Zmrzlinky
Kam pro nejlepší zmrzlinu? Aktualizovali jsme velký přehled zmrzlináren v Praze a na prvním místě je opět Crème de la Crème. Vychlazenou radost si
od nich zatím můžete dát už na pěti různých místech. Brzy k nim ale přibude pobočka číslo 6.
Jak nám totiž v rozhovoru prozradil Honza Hochsteiger, zakladatel a „Pan Zmrzlinka“, už brzy otevřou další pobočku na Strossmayerově náměstí. A
schválně si tipněte – kolik kilogramů zmrzliny ve všech pobočkách denně prodají? Když je dobré počasí, klidně
i jednu tunu... Více➠ZDE
Zmrzlinový salon Créme de la Créme
Zmrzlinový salon se nachází na Národní třídě v Praze v nádherných a noblesních...
Pan Zmrzlinka smíchal levanduli s medem a vznikla Medová levandule. Už jste ji ochutnali?
Nová zahrádka a menu u Teplé kačky
Asijské bistro Teplá kačka na Letné u Veletržního paláce zve k posezení na nové vylepšené zahrádce plné bambusů,
japonských javorů a další zeleně. Objednat si můžete nově třeba kachní salát, Xianglong bao (polévkový knedlíček)
nebo Sečuán ramen.
Teplá kačka bistro@shop
Designové bistro mezi Letnou a Holešovicemi, kde můžete ochutnat průřez street...
Dejte si na nové zahrádce třeba nabeyaki udon.
Bezové limonády
Značka Belvoir uvedla na trh nové nealkoholické limonády – Belvoir Organic Sparkling Elderflower nebo její růžovou
sestru Belvoir Sparkling Elderflower & Rose. Obě jsou postavené na intenzivní chuti bezového květu.
První zmíněný produkt obsahuje čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a odvar z voňavých bezových květů a
pramenitá voda. Druhá organická limonáda je navíc obohacena o růži. K dostání například na webu www.1er.cz
Oslaďte si život jahodami
Už jste někdy jedli jahodovou polévku s limetkovým gelato? Pokud ne, zajděte do Restaurant Chateau Ctěnice.
Znáte Výčep Korunní?
Výčep Korunní je moderní valašská hospoda v srdci Vinohrad a umí tu ledajaké kousky. Aktuálně například smaží
květinu z ostravského uhlí, plní ji paštikou a marmeládou ze spálených citronů a dělají z ní fantastický předkrm
na večerním menu. To křupnutí!
Výčep Korunní
Moderní valašská hospoda v srdci Vinohrad....
VIDEO
5 zajímavých gastro akcí v červnu
Čerstvá várka nových podniků
V minulých týdnech jsme po Praze objevili celkem 18 nově otevřených podniků. Směsice je to pestrá, najdete mezi nimi
punkový bar s jepičí životností, novou pivnici a restauraci na Masaryčce, unikátní výstavy, komunitní centrum i
prostor, kde dají vašim věcem nový život.
Kompletní přehled nových podniků v Praze najdete ZDE.
Pozvěte přátelé a nechte si ve FUZE Praha naservírovat pečené sele z hliněné pece, grilované dršťky nebo tatarák se smaženou
rýží.