Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Mini renta od Sazky

CityBeeCityBee

Menu

Chuťovky #10: Menu z Titaniku, zmrzlina z levandulí, food festivaly i nové podniky

redakce@citybee.cz | 4. 6. 2024

Servírujeme další pel-mel novinek z pražské gastro scény: Například v restauraci Triton můžete ochutnat menu z Titaniku. Kdo má raději sladké, ten musí na medovo-levandulovou zmrzlinu do Crème de la Crème nebo na některou z jahodových akcí. Nouze v červnu nebude ani o gastro festivaly.

Foto: archiv podniků

clanky10/Ustrice_01.jpg

Menu jako z Titanicu

Co jedli hosté na Titaniku, když se loď potápěla? Můžete to ochutnat! V restauraci Triton se nově podává moderní podoba poslední večeře z této slavné lodě. Šéfkuchař Tomáš Kohút proměnil sedm nejzajímavějších chodů původního menu z paluby Titanicu do moderní podoby.

Těšit se můžete třeba na voňavý vývar „Consommé Olga“ připravený podle vietnamské inspirace s ananasem, citronovou trávou a zázvorem, nebo na jehněčí hřbet s mátovou omáčkou. Nakonec se servíruje dezert připravený z černého jablka a s černou zmrzlinou.

 

Triton Restaurant

Potěšení pro všechny smysly. Restaurace Triton v centru Prahy sází na artovou...

Z nového menu je nejlépe hodnocený je ovšem jehněčí hřbet s mátovou omáčkou, který se rychle propracoval do pozice nejprodávanějšího pokrmu restaurace.

Osvěžení od Pana Zmrzlinky

Kam pro nejlepší zmrzlinu? Aktualizovali jsme velký přehled zmrzlináren v Praze a na prvním místě je opět Crème de la Crème. Vychlazenou radost si od nich zatím můžete dát už na pěti různých místech. Brzy k nim ale přibude pobočka číslo 6.

Jak nám totiž v rozhovoru prozradil Honza Hochsteiger, zakladatel a „Pan Zmrzlinka“, už brzy otevřou další pobočku na Strossmayerově náměstí. A schválně si tipněte – kolik kilogramů zmrzliny ve všech pobočkách denně prodají? Když je dobré počasí, klidně i jednu tunu... Více➠ZDE

 

Zmrzlinový salon Créme de la Créme

Zmrzlinový salon se nachází na Národní třídě v Praze v nádherných a noblesních...

Pan Zmrzlinka smíchal levanduli s medem a vznikla Medová levandule. Už jste ji ochutnali?

Nová zahrádka a menu u Teplé kačky

Asijské bistro Teplá kačka na Letné u Veletržního paláce zve k posezení na nové vylepšené zahrádce plné bambusů, japonských javorů a další zeleně. Objednat si můžete nově třeba kachní salát, Xianglong bao (polévkový knedlíček) nebo Sečuán ramen.

 

Teplá kačka bistro@shop

Designové bistro mezi Letnou a Holešovicemi, kde můžete ochutnat průřez street...

 

Dejte si na nové zahrádce třeba nabeyaki udon.

Bezové limonády

Značka Belvoir uvedla na trh nové nealkoholické limonády – Belvoir Organic Sparkling Elderflower nebo její růžovou sestru Belvoir Sparkling Elderflower & Rose. Obě jsou postavené na intenzivní chuti bezového květu.

První zmíněný produkt obsahuje čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a odvar z voňavých bezových květů a pramenitá voda. Druhá organická limonáda je navíc obohacena o růži. K dostání například na webu www.1er.cz

[belvoir%281%29.jpg]

[lim.jpg]

Oslaďte si život jahodami


 

Jahodové menu

Restaurace Chateau Ctěnice

03.06. - 30.06.

jahody%282%29.jpg
Už jste někdy jedli jahodovou polévku s limetkovým gelato? Pokud ne, zajděte do Restaurant Chateau Ctěnice.

Znáte Výčep Korunní?

Výčep Korunní je moderní valašská hospoda v srdci Vinohrad a umí tu ledajaké kousky. Aktuálně například smaží květinu z ostravského uhlí, plní ji paštikou a marmeládou ze spálených citronů a dělají z ní fantastický předkrm na večerním menu. To křupnutí!

 

Výčep Korunní

Moderní valašská hospoda v srdci Vinohrad....


VIDEO

 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Výčep (@vycep_korunni)


5 zajímavých gastro akcí v červnu

 

Třešňobraní na Vrchu Třešňovka

Na Ovoce

29.05. - 09.06.


 

Festival ambasád 2024

Farmářské trhy na Kulaťáku

08.06. 08:00


 

Summer Kick Off - DJ VIIITO

Monkey Bar

13.06. 19:00


 

Pivo na náplavce

Pražské náplavky

14.06. - 15.06.


 

Street food

Food Event

22.06. 10:00

Čerstvá várka nových podniků

V minulých týdnech jsme po Praze objevili celkem 18 nově otevřených podniků. Směsice je to pestrá, najdete mezi nimi punkový bar s jepičí životností, novou pivnici a restauraci na Masaryčce, unikátní výstavy, komunitní centrum i prostor, kde dají vašim věcem nový život.

Kompletní přehled nových podniků v Praze najdete ZDE.


Pozvěte přátelé a nechte si ve FUZE Praha naservírovat pečené sele z hliněné pece, grilované dršťky nebo tatarák se smaženou rýží.

Výpis článků