Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
23
října

ZDENĚK ADAMEC

Divadlo DISK

zpět na výpis akcí

Pravda tady neplatí

Začátek:23. 10. 24
Konec:29. 01. 25
Cena:200 Kč
Čas:19:00 - 20:30
Kategorie: kultura|divadla
Rok s 1 000 Kč denně na vše, co vás baví

V prostoru zaplněném umělým světlem a harampádím vzpomínek se sešlo sedm postav. Mohly by to být postavy jiné, mohlo by jich být více nebo méně, ale dnes večer se právě tady, a ne kdekoliv jinde, sešly zrovna tyto. Dají se do řeči, podobně jako to chtě nechtě dělávají poslední hosté. A snad dílem náhody, snad to jinak nešlo, se hlavním námětem dohad stane Zdeněk Adamec. Slyšeli jste o něm? Víte dnes, kdo to byl? A je to vůbec důležité? Je důležité se ptát, jestli je důležité, zda o něm víte?

 

Rakouský nobelista Peter Handke se pro svou hru inspiroval skutečnou událostí sebeupálení studenta Zdeňka Adamce na Václavském náměstí v Praze roku 2003. Tragédie se stala podnětem k mnohým rozporuplným reakcím, jež hra nechává zaznít ve fantazijní debatě, která Zdeňka Adamce tu opouští, tu se k němu vrací. Společně zavzlykáme nad utrpením, zkázou světa, nevědomostí mas a osamoceností. Zaradujeme se z osvobození, osvícení, borůvek a ženských zadků tam venku. Ale nezapomeňme, že jsme v Heartbreak Café, tudíž:

 

„Pravda tady neplatí.“

Divadlo DISK
Tel: +420 234 244 254
Karlova 26
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: