Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
října

Garden of Labour

Divadlo DISK

zpět na výpis akcí

Dnes se pracuje, aby se uklízelo, dnes se uklízí, aby se pracovalo. Dnes se hraje, aby se hrálo. Dnes se hraje Hamlet.

Datum:25. 10. 24
Cena:200 Kč
Čas:20:00 - 21:00
Kategorie: kultura|divadla
Rok s 1 000 Kč denně na vše, co vás baví

Dnes se pracuje, aby se uklízelo, dnes se uklízí, aby se pracovalo. Dnes se hraje, aby se hrálo. Dnes se hraje Hamlet.

Na jevišti se setkává skupina šesti kulisáků. Jejich společným cílem je vybudovat zahradu - Garden of Labour. K práci se každý z nich staví svým osobitým způsobem, jeden k úkolům přistupuje vyhýbavě, druhý s obsedantní pečlivostí. Vidíme tak šest odlišných komentářů poukazujících na absurditu práce.

Inscenace je alegorií pozdního kapitalismu, v níž kulisáci budují zahradu, která poslouží jako dějiště pro tragickou řež. Na jevišti se znovu objevuje Hamlet, nejčastěji uváděná hra v dějinách. Ale proč? Co tento známý příběh znamená v dnešním světě?

Garden of Labour tematizuje etiku práce, zpochybňuje hodnotu nekončící nadprodukce a neviditelné práce, která ji podporuje.

Inscenace je oslavou vysokého umění, inscenovaným koncertem i pečlivě provedeným úklidem. Zahrada, v níž se inscenace odehrává, pak magickým hájemstvím, ve kterém si jsou lidi a objekty rovni. Co se stane, když oživne mop a začne zpívat?

Divadlo DISK
Tel: +420 234 244 254
Karlova 26
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: