Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
srpna

Město a řeka

Pražské náplavky

zpět na výpis akcí

Interaktivní výstava.

Začátek:30. 08. 24
Konec:10. 10. 24
Cena:Zdarma
Čas:14:00 - 19:00
Kategorie: kultura|galerie

Zveme Vás na jedinečnou interaktivní výstavu Město a řeka, která se po úspěšné premiéře v CAMPu přesouvá - přes řeku - do Kobky 17.


Na výstavě se seznámíte jak s velkými veřejnými projekty, jako je příměstský park na soutoku Vltavy a Berounky či komplexní proměna Trojské kotliny, tak i s drobnějšími zásahy, které mají zásadní vliv na život kolem řeky.


Dominantou výstavního prostoru bude nadživotní laminátová labuť, která Vás pomocí virtuální reality přenese na různá místa u břehů Vltavy. Nahlédnete například na pilíř rozestavěného Dvoreckého mostu nebo na nepřístupné části Císařského ostrova. Na této virtuální cestě Vás bude doprovázet architekt Adam Gebrian.


Výstava nabízí také bohatou analogovou část plnou historických rytin, map, fotografií a archivních záběrů, které Vás zavedou do minulosti Vltavy i Prahy. Navíc se dozvíte spoustu zajímavostí o řece, které možná denně míjíte, aniž byste si je uvědomovali – například že nejhlubší místo Vltavy (až -9 m) se nachází pod Vyšehradem.
„Jsme rádi, že můžeme tuto úspěšnou výstavu z CAMPu nyní přivítat v Kobce 17 a opět ukázat, jak se Praha mění ve vztahu k řece,“ říká Petr Hozman, vedoucí oddělení pro kurátorskou činnost.
Těšíme se na Vás na interaktivní výstavě, kde společně oslavíme krásu a budoucnost naší řeky.

Událost v Kobce 17 je organizována ve spolupráci Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy a Trade Centre Praha. Výstava bude otevřena veřejnosti od 30. srpna do 10. října 2024.

Otevírací doba:
- úterý až neděle 14–19 h
- pondělí zavřeno
- vstup zdarma 

Pražské náplavky
Tel:
Kobka 17
Praha, 15000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: