Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
04
srpna

Bubeníček International Ballet Gala

Divadlo na Vinohradech

zpět na výpis akcí
 

Strhující představení s ukázkami Bubeníčkových nejvýraznějších choreografií v podání více než dvaceti světových tanečních hvězd.

Začátek:04. 08. 24
Konec:05. 08. 24
Cena:od 750 Kč
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: kultura|divadla, ostatní

Významný sólista a choreograf Jiří Bubeníček pořádá v Praze slavnostní galavečer s názvem Bubeníček International Ballet Gala. Strhující představení s ukázkami Bubeníčkových nejvýraznějších choreografií v podání více než dvaceti světových tanečních hvězd, zhlédnou diváci na jevišti Divadla na Vinohradech ve dnech 4. a 5. srpna 2024.

V programu gala se představí nejen osobnosti evropské taneční scény, ale také baletní sólisté z Les Ballets Bubeníček, prestižní milánské La Scaly, drážďanské Semperoper a dalších renomovaných institucí.

Výběr z repertoáru choreografií Jiřího Bubeníčka zahrnuje jeho nejlepší umělecká díla, jako je například fascinující a dechberoucí „Bolero“ od Maurice Ravela, které bylo poprvé uvedeno vloni na prestižním Mezinárodním hudebním festivalu Český Krumlov.

Součástí večera bude i premiéra Bubeníčkova zbrusu nového baletního duetu, inspirovaného hudbou Zdeňka Fibicha „Poem“, Josefa Suka „Radúz a Mahulena“ a dílem Josefa Václava Myslbeka, významného českého sochaře přelomu 19. a 20. století. Sukova práce, často ovlivněná krajinou a atmosférou Čech, poskytuje hlubší vhled do kulturního dědictví a je tak neodmyslitelnou součástí kulturní historie města Prahy. Myslbek patří mezi významné osobnosti uměleckého světa, které si připomínáme v roce 2024. Inspirací pro premiérovou baletní choreografii Jiřího Bubeníčka jsou jeho monumentální díla, jako například sousoší „Ctirad a Šárka“, „Lumír a píseň“ nebo proslulý reliéf „Hudba ve foyeru Národního divadla“. Nový duet, vytvořený speciálně pro tento večer, zatančí Martina Arduino a Marco Agostino, hvězdy proslulé La Scaly.

Další taneční choreografie připomenou oslavy dvoustého výročí narození Bedřicha Smetany a představí se i další zajímavé ukázky z pestré choreografické tvorby našeho předního choreografa.

Jiří Bubeníček je mezinárodní taneční ikonou a zároveň hrdým Čechem. Diváci se tak mohou těšit na exkluzivní večer plný virtuozity, který spojí oslavy české hudby s tanečním uměním na vysoké úrovni. Unikátní umělecký program osloví nejen české diváky, ale přitáhne i pozornost mezinárodního publika a turistů, a tím bude propagovat Prahu a její bohaté kulturní dědictví.

Slavnostní večer slibuje výjimečný umělecký zážitek ve společnosti těch nejlepších světových hvězd a bude bezpochyby jednou z kulturních událostí roku.

Divadlo na Vinohradech
Tel: 296550111
nám. Míru 7
Praha 2, 12000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: