Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Bread Society - pekařství

Praha, Naskové 1189/1 G, 15000

zpět na výpis
   
Bread Society - pekařství

Lepek, máslo, cukr. Nová francouzská pekárna Bread Society nabízí osvědčený recept na štěstí.

Telefon:773 992 226
Kategorie: gastro|gastro prodejny, kavárny

V pražských Košířích otevřela nová francouzská pekárna Bread Society. V její nabídce najdete nejen obligátní croissanty, choux a další sladké pečivo, ale také bagety a kvasový chléb. Majitelkou pekárny je Lucie Caïs Steblová, která na pečení přesedlala z původní profese projektové manažerky v architektonickém studiu. 

Přestože Lucie Caïs Steblová donedávna působila jako projektová manažerka v architektonickém studiu Orange Machine, pečení jí nikdy nebylo cizí. První koláče a bábovky zvládla s babiččinou pomocí, další zkušenosti nasbírala, když vypomáhala v matčině restauraci. Své pekařské a cukrářské dovednosti se následně rozhodla zdokonalit během kurzů vedených Helenou Fléglovou, Vladem Ryasnyym či Julianou Fischerovou alias Maškrtnicí. A především se vydala do samotného centra gastronomie – Francie, kde absolvovala pařížskou školu Ferrandi a prestižní pekařskou školu École Internationale de Boulangerie v Aix-en-Provence pod vedením Thomase Teffri-Chambellanda. Po návratu do Česka se začala věnovat pečení na zakázku. 

Splněný sen, nebo noční můra? 

V té době dělil Lucii od vlastního podniku poslední krok. Ten se však záhy ukázal být tím nejnáročnějším. Prostor v přízemí budovy PARVI Cibulka v pražských Košířích odkoupila spolu s manželem Davidem před třemi lety. Cesta k vysněnému pekařství se ale zkomplikovala a v loňském roce již připomínala spíše noční můru. „Byť je budova bývalé továrny Meopta zcela zrekonstruovaná, čekala nás řada stavebních úprav. Museli jsme mimo jiné vybudovat rampu pro zásobování a také protihlukového těsnění. Majitel bytové jednotky nad naší připravovanou pekárnou přesto zpochybňoval dostatečnost odhlučnění, a tak následovalo několik nákladných měření hluku, než jsme dospěli k vzájemné shodě,“ hovoří Lucie Caïs Steblová otevřeně o veškerých peripetiích.

Interiér pekárny nezapře Luciinu původní profesi. Za jeho návrhem, designem i realizací její muž David Caïs se svým studiem Orange Machine. Při tvorbě konceptu se inspiroval jednak industriální budovou bývalé továrny Meopta, ve které je pekárna umístěna, a jednak samotným provozem a produkty. Podařilo se mu tak vytvořit útulné prostředí, které zdobí dřevěné prvky a designová dlažba ze Španělska a Francie. A přestože se hosté mohou těšit i z estetické stránky pekárny, největší pozornost poutá zdejší nabídka. 

Ať jedí koláče. A taky chleba

Základ Bread Society tvoří kvasový chléb a bagety, jejichž výroba trvá několik dní. Nechybí typické francouzské pečivo jako croissanty, pain au chocolate, choux nebo makronky, ale také danishe s ovocem, skandinávská semla, kardamonový motanec nebo české kynuté buchty a koláče. Sladké pečivo doplňuje to slané, například croissant plněný párkem, šnek se šunkou a sýrem a sendviče. Přípravu veškerých dobrot mají spolu s Lucií na starosti Daniele Combi který předtím působil v restauracích La Bottega a Café Imperial Dolce, jež spoluzakládal a kde byl i společníkem, a Oldřich Lánský, jenž prošel podniky La Collezione. 

Kromě pečiva nabízí Bread Society také delikatesy od místních farmářů – uzeniny, paštiky, sýry, domácí džemy a další pochoutky. Díky tomu připomíná Bread Society malý koloniál poskytující vše potřebné pro výjimečný kulinářský zážitek. „Bread Society pro mě není jen o pečení. Je to místo, kde se potkává láska k jídlu a radost z jeho tvoření. Věřím, že kvalita surovin, poctivé řemeslo i výborná prezentace je to nejlepší, co mohu svým zákazníkům nabídnout. Jejich okamžitá zpětná vazba a chuť se k nám vracet jsou pak tou největší odměnou a motivací pokračovat v tom, co miluji,“ neskrývá nadšení Lucie Caïs Steblová.

Zajít pro čerstvé pečivo nebo posedět u kávy můžete v Bread Society každý všední den od 8 do 18 hodin, v sobotu pak od 9 do 15 hodin. 

Naskové 1189/1 G
Praha, 15000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet:

Gazda a roba

28.04. 19.00 Švandovo divadlo na S…

Když odejde od rodiny muž, vzbudí to rozruch a snad trochu pohoršení. Ale co když rodinu opustí…

Osobní záznam Oblíbený záznam Záznam oblíbené společnosti
Přidat do oblíbených

Sdílet:

Facebook

export do kalendáře
Více výhod pro přihlášené

Open Air Mezinárodního dne tance - Flashmob

29.04. 10.00 Střelecký ostrov - os…

Největším lákadlem Mezinárodního dne tance je celorepublikový flashmob, jehož choreografii letos…

Osobní záznam Oblíbený záznam Záznam oblíbené společnosti
Přidat do oblíbených

Sdílet:

Facebook

export do kalendáře
Více výhod pro přihlášené

Workshop Loono: Ženské zdraví

29.04. 18.00 Brumlovka

Přijďte se informovat jak předcházet a včas rozpoznat závažná onemocnění, jakými jsou rakovina prsu…

Osobní záznam Oblíbený záznam Záznam oblíbené společnosti
Přidat do oblíbených

Sdílet:

Facebook

export do kalendáře
Více výhod pro přihlášené