Moderní česká kuchyně.
Section image
„Mít vlastní restauraci zaměřenou na českou kuchyni bylo mým dlouholetým snem. U Matěje budeme dělat věci poctivě, tak jak to na tomto místě bylo vždy zvykem. Žádné malé porce uprostřed talířů, ale naopak velké porce uprostřed stolů.“
Jan Punčochář
Restauraci U Matěje jsme otevřeli na jaře 2019. Zaměřujeme se na moderní i tradiční českou kuchyni. Ochutnejte lahodné omáčky i sezónní speciality. Přijďte si dát orosené plzeňské pivo i domácí pálenku od mistra destilatéra Václava Šitnera. Přijďte s námi hodovat.
Jeden z předních tuzemských šéfkuchařů se narodil 6. srpna 1979 v Praze. Vyučil se v pražském hotelu Ambassador a po škole sbíral zkušenosti v restauracích jako Rybí trh a International Zlatá Praha. Absolvoval stáže v michelinských restauracích Tim Raue v Berlíně a Hangar 7 v Salzburgu. Kuchařskou praxi získal také v renomovaném švýcarském restaurantu Häberlis Schützenhaus. Po návratu ze zahraničí do České republiky se stal šéfkuchařem restaurace Le Terroir, kde pracoval deset let a získal michelinské ocenění Bib Gourmand. Podílel se na konceptu restaurace známého Grandhotelu Pupp v Karlových Varech nebo gastro provozů Pohostinec Monarch a Pohostinec Karlín. Téměř pět let působil jako šéfkuchař pražského Grand Cru Restaurantu, během kterých se stal trojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař. Otevřením vlastní restaurace U Matěje si splnil svůj dlouholetý sen.
Praha 6, 16000
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.