Některé země mají croissanty, jiné zase koblihy nebo muffiny. Ale řekněme si to na rovinu, nic z toho se nevyrovná našim koláčům.
Jestli je něco, na co v české kuchyni můžeme být opravdu pyšní, jsou to tradiční české koláče a buchty. Svět je pomalu začíná objevovat. A my jsme nadšení, že se na tom podílíme.
Jasně, že každého babička dělá ty nejlepší koláče. Ale samozřejmě nikdo nedělá lepší koláče než naše babička. Proto jsme se inspirovali jejím receptem a jejími striktními standardy i v naší Kolacherii.
Ani my nemáme rádi polotovary, palmové oleje nebo konzervanty. Těsto i náplně si vyrábíme sami z poctivých lokálních produktů.
Narozdíl od babičky ale rádi experimentujeme s novými příchutěmi. Takže jí prosím neprozraďte nic o našich slaných koláčích se šunkou nebo čili papričkami.
Ať už si módní diety říkají, co chtějí, svět s uhlohydráty je prostě hezčí než bez nich. Už bylo dost protivných keto lidí! Ano, rozhodli jsme se, že zvýšíme český Index štěstí hezky koláč po koláči. Baví nás celý ten proces – vážit cukr, prosévat mouku, vybírat to nejlepší ovoce. Pečeme pro vás každý den. Nemáte zač.
Nejlepší koláče na západ od babiččiny chalupy si žádají nejlepší kávu na sever od Milána. Tak to zkrátka je. Babička by sice zašla pro kafe do Koloniálu a udělala by vám z něj „turka,“ ale my, zpovykaní Pražáci, se spokojíme pouze s vymazleným espressem z místní pražírny Francin.
Otevírací doba:
Po–Ne 9–18
Praha, 11000
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.