Italské bistro se slanými a sladkými pokrmy i domácí limonádou a italským pivem Birra Moretti.
Piadina (italsky piadina romagnola, v romaňolském nářečí pida, pieda nebo také piè) je druh tenké pšeničné placky, typické především pro italský region Emilia Romagna. Podává se slaná, plněná sýry, salámy, tvarohem a zeleninou nebo také sladká s marmeládou, medem, nebo čokoládou, vše podle chuti.
Historie romaňolské piadiny sahá až do dávných časů, kdy se jednalo o jídlo spíše chudých obyvatel. Piadina se stala symbolem komunity a sociálním ukazatelem. Chudým se říkalo „mangiapiada“ (jedlíci piady), protože se vyráběla snadno a levně.
Postupem času si však vysloužila i místo na stolech střední a vyšší vrstvy.
Praha, 16900
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Teploty klesají, obliba zimních sportů stoupá. Kam v Praze na brusle? V našem článku najdete přehled nejzajímavějších míst v metropoli, kde se bruslí pod otevřeným nebem. Článek pravidelně aktualizujeme.