Zrno zrnko je řemeslná pekárna, kde vše připravují jen z těch nejlepších základních surovin.
Upéct poctivý kváskový chleba není vlastně žádná věda. Dobrý pekař si vystačí se čtyřmi základními surovinami: moukou, vodou, kváskem a solí. My k nim přidáváme ještě trpělivost. Té je třeba, aby se kvásek v těstu zabydlel a vyplnil je bublinkami, které vytvoří nadýchanou a vláčnou střídku. Proto si těsto, které zaděláváme z kombinace žitné, pšeničné a celozrnné mouky, poleží v ošatkách před pečením celou noc. Z vlastní zkušenosti víme, že čím déle chleba kyne, o to rychleji po upečení zmizí.
Všechny naše chleby jsou kvasové a jednoduché, neboli jsou jen z mouky, vody a soli, případně semínek či koření. Žádné směsi, žádná éčka, žádné droždí ani zlepšovadla. Kouzlo moderního řemeslného pečení totiž spočívá v něčem jiném: času, teplotě a rukou.
Praha, 12000
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.