Radek začal vařit s nadšením už na základní škole, takže učení na kuchaře bylo samozřejmým rozhodnutím.
Vaří rád pořád a ví, že to umí. Kuchyně jej provází doslova celý život. Nejprve velkokapacitní, na začátku vařil pro vojáky na vojně i pro doktory v institutu. Poté pracoval přes dva roky v Mnichově v hotelu Buchenhein, kde se mimo jiné naučil německy i polsky, a naplno pochopil smysl toho, co dělá.
V Čechách sbíral zkušenosti v pražských pětihvězdičkových hotelech jako Renaissance či Alcron, kde poznal skvělé kuchaře současné doby. Velkým profesním obohacením pak byla praxe v Londýně, kde po čtyři roky pracoval jako chef de partie v luxusním hotelu The Berkeley.
Po návratu do Čech se Radek vydal na vlastní cestu. Otevřel s kamarádem sendvičárnu Bread Gap a později kavárnu Good Eats na Malé Straně – a nyní Radka najdete spolu s jeho sestřenicí Markétou v Districtu 3. Krásné rodinné restauraci na Žižkově, kde se připravují jídla tak, jak je hosté mají rádi – a jak si mohou objednat i podle zcela individuálních přání.
Zatímco Radek tvoří v kuchyni, Markéta se za barem stará o to, aby Váš District 3 zážitek byl kompletně nezapomenutelný.
Radek ví, jak Vás nevtíravě nadchnout pro jídlo, jehož nabídka je každý den jiná podle čerstvých surovin, a spolu s Markétou a exkluzivní nabídkou vín, rumů či vlastních domácích limonád tak nikoho nenechají odejít bez chuťových zážitků ani bez úsměvu.