Pravou neapolskou pizzu a další pokrmy neapolské kuchyně můžete ochutnat v naší nově otevřené restauraci nedaleko Karlova mostu.
V srdci Malé Strany, která je pojmenovaná po slavné neapolské opeře San Carlo. Naším šéfkuchařem je italský mistr pizzař Antonio de Filippo. V Neapoli je pizza pokládaná za vášeň a umění a k jejímu stvoření jsou dána jasná pravidla. Základem jdou čerstvé ingredience a příprava v kamenné peci, ve které by se měla pizza péct pod 400°C.
Neapol je jedno z nejkrásnějších měst v Itálii a to hlavně díky své skvostné architektuře. Ne každý však ví, že i pizza pochází z tohoto středomořského města. Neapolská pizza je vyjímečná svou chuťovou barevností a zároveň jednoduchostí, neboť její základ tvoří rajčata a sýr Mozzarela. Tuto pochoutku si oblíbili lidé po celém světě. Snad pro její vláčné těsto, které na sobě nese směs sladkoslané chuti, rajčat, sýru a olivového oleje. To vše orámováno zlatavě křupavým okrajem.
Naše restaurace San Carlo také nabízí i mnoho dalších tradičních italských pokrmů. Vynikající jídlo není tou jedinou předností restaurace. K návštěvě vybízí také velice příjemný a přátelský interiér i venkovní sezení, kde si během teplých letních dnů můžete dopřát odpočinek a kousek té pravé Itálie.
Praha 1, 118 00
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Teploty klesají, obliba zimních sportů stoupá. Kam v Praze na brusle? V našem článku najdete přehled nejzajímavějších míst v metropoli, kde se bruslí pod otevřeným nebem. Článek pravidelně aktualizujeme.