Přehlídka gastronomie za použití pálivých ingrediencí a dochucovadel a soutěž pěstitelů chilli.
Dne 1.10. se na Smíchovské náplavce uskuteční první ročník nejpálivějšího festivalu s názvem Chilli fest. Festival vás zavede do světa více či méně pálivých pokrmů a taky tradičních směsí koření, které se používají v jednotlivých zemích či regionech. Víte jak chutná koření berber, dukkach, harisa, gomasio, khmeli suneli,garam masala nebo adobo? Ochutnáte pokrmy, kde se tyto směsi po staletí používají. Představíme vám vaření s různými druhy papriček, od klasické maďarské papriky, přes feferonky, jalapeno, peri peri, habanero, tabasco, ancho až po třeba jednu z nejpálivější jolokii. Součástí festivalu bude i trh s pálivými omáčkami, kořením a bylinkami. Nebude chybět ani soutěž pěstitelů chilli papriček a Tabasco soutěž v jejich pojídání. Ostré chutě budou kombinovány s těmi nejkvalitnějšími čokoládami a sladkostmi. Každý, kdo přijde celý v červeném, dostane malý dárek a slevu na chilli burger.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.