Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
23
srpna

Merkádo | Latinská Amerika na Náplavce

Merkádo

zpět na výpis akcí
 

MERKÁDO promění ve dnech 23. - 24. srpna Náplavku v Latinskou Ameriku. 

Začátek:23. 08. 24
Konec:24. 08. 24
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 21:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba, zábava| gastro| občerstvení, festivaly lifestyle| pro děti| Zábava,

Festival Merkádo promění ve dnech 23. a 24. srpna 2024 Náplavku v Latinskou Ameriku. Letošní 11. ročník festivalu nabídne mimořádný kulturní program v popředí s latino trhy a brazilskými bubny a tanečníky samby.

Merkádo je hlavně o tanci, hudbě a latinskoamerických trzích s exotickým jídlem a výrobky ze zemí Latinské Ameriky. Festival představí na padesát stánků s typickými produkty – od kakaa, chilli, exotického ovoce po originální textilie, bižuterii, a další výrobky od “artesanos” ze zemí Jižní a Střední Ameriky. Můžete se těšit na tradiční jídla připravovaná Latinoameričany žijícími v České republice doplněné o vybrané latino restaurace a bary. Merkádo nabízí unikátní možnost ochutnat jídla z Kolumbie, Peru, Chile, Argentiny nebo Mexika.

Kulturní program představí velkolepou show brazilských bubnů pod vedením Tam Tam Batucada, show s tanečnicemi karnevalové samby, vystoupení mexických Mariachi Azteca de Praga, kubánského kvarteta Cuarteto tropical a kapely Pragasón. Večer bude možnost si zatančit na salsatéce. Pro děti je připravena každý den mexická Piňata se sladkostmi, dětské dílničky, malování na obličej, workshopy.

Návštěvníci ochutnají steak z argentinského grilu parrilla, kolumbijské empanadas, peruánské anticuchos nebo venezuelské arepas. Vybrané bary nabídnou typické regionální destiláty: mexický mezcal, brazilská cachaçu, kubánský rum a ale také širokou škálu jihoamerických vín z Peru, Chile a Argentiny. V areálu festivalu bude zajištěno posezení u vody.

Vstup na festival je zdarma.

Festival Merkádo pořádá spolek Merkado, z. s. ve spolupráci s Pražské Náplavky. Akci oficiálně podporuje velvyslanectví Peru, Mexika, Argentiny, Brazílie a Chile.

Merkádo
Tel: 732 361 325
Náplavka Rašínovo Nábřeží
Praha 2, 12000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: