Polívkování na smíchovské náplavce aneb přijďte si pro svou lžíci
Na smíchovské náplavce se uskuteční další food festival. Tentokrát se bude jednat o akci s názvem Polívkování, plánovanou na sobotu 28. března, která se zaměří na polévky z celého světa.
Festival Polívkování nabídne průřez celým "polévkovým světem", ochutnat bude možné polévky španělské, arménské,
maďarské, francouzské, italské, marocké, peruánské, thajské, mexické, vietnamské, rakouské, japonské a dalších
národů. A samozřejmě nebudou chybět polévky české.
Každý návštěvník za vstupné 30 korun obdrží kompostovatelnou lžíci a výtisk speciálního časopisu s příznačným
názvem "čaSOUPis", ve kterém návštěvníci najdou recepty, zajímavosti a informace o účastnících. Na tvorbě„čaSOUPisu“
se podílela foodblogerka Šárka Škachová.
Festival podporuje veřejnou sbírku s názvem "Polívková smršť", pořádanou obecně prospěšnou společností ERGO
Aktiv, jež pomáhá lidem zotavujícím se po mozkových příhodách a úrazech. Tuto aktivitu podporuji známé osobnosti
jako je například kuchař Roman Paulus, Filip Sajler, Dita.P. nebo herec Vladimír Polívka. "Polívková smrš"“ se festivalu
přímo zúčastní a návštěvníci tak budou moci spojit příjemné s užitečným a podpořit veřejnou sbírku koupí
výtečné polévky ve stánku "Polívkové smršti".
Součástí festivalu Polívkování bude soutěž o nejlepší polévku, a to nejen mezi profesionály, ale také amatérskými
kuchaři. Hodnotit bude odborná porota, kde se objeví jména jako Filip Sajler nebo režisér Jan Prušinovský. Vítěz
získá hodnotné ceny od našich partnerů.
Ochutnat polévky budete moci například od MIAM polívkárny, Supa Supa, Rybárny Praha, Soup in the city, La Boucherie
M, Secret of raw, Dejvické polívkárny nebo Davídkova koření.
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.